Onsdag 28 Sep
Stockholm

Malvin fick svar av kommunen - efter 31 år

Dalarnas Tidningar har träffat Malvin - och gett honom beskedet svart på vitt.
Dalarnas Tidningar har träffat Malvin - och gett honom beskedet svart på vitt. Foto: Faksimil DT

Malvin Fröyseth ville ha bättre gatubelysning så han skickade ett brev till kommunen. 31 år senare kom svaret - ansökan har rivits.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

GRÄNGESBERG. På hösten 1981 satte sig en då 45-årig Malvin Fröyseth, vice ordförande i villaägareföreningen, ned och skrev en ansökan om bättre gatubelysning till kommunen. Den 27 september 2012 fick han svaret - ansökan rivs.

– Man kan ju tycka att man ska skicka tillbaka att man ska ta upp det. Det kanske kan vara på sin plats att få ett svar, säger han till Nyheter24 om kommunens minst sagt långa handläggningstid.

Belysningen har redan förbättrats i Grängesberg trots att just Fröyseths ansökan aldrig togs upp. Den togs med i en lista av ansökningar som lades ned av trafikutskottet med ett kort rungande ja. 190 ansökningar revs därmed, uppger DT.

Uppmanar fler att höra av sig

Trots att han fått vänta i över tre decennier på ett svar tycker i dag 76-årige Malvin Fröyseth att man ändå ska höra av sig till kommunen om något är fel.

– Det är som det är, ibland prioriterar de annat. Men när det är någonting så borde man skicka in, säger han.

Trafikutskottets ordförande Sören Grandelius (S) hävdar att kommunen nu ska förändra sitt arbete med att ta hand om ansökningar som skickas in - och uppmanar folk att höra av sig.

– Vi tar emot nya ansökningar men de kommer inte att sättas upp på en lista. Vi kommer i stället att direkt ta ett beslut, ja eller nej, säger han till DT.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.