Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nakenbilder på svenska tonårsflickor sprids på nätet

Bilderna har spridits över hela världen. Ännu är ingen gripen för brottet.

Bilderna har spridits över hela världen. Ännu är ingen gripen för brottet.

Hasse Holmberg/Scanpix

Nyheter | 03/10/2012 18:20

Någon har lagt ut över 100 nakenbilder på minst 21 flickor mellan 14 och 17 år från Hudiksvall. Nu har en anmälan om grovt förtal lämnats in.

HUDIKSVALL. Tonåringarna fick en chock när de hörde nyheten – någon hade lagt ut en mapp på internet med nakenbilder på ett 30-tal av dem. 

Tjejerna har av olika anledningar ställt upp på bild eller skickat nakenbilder till sina pojkvänner. Sedan har bilderna spridits och någon har publicerat dem i en mapp på internet tillsammans med flickornas personuppgifter. Allt eftersom tiden gått har nakenbilderna spridit sig över hela världen och till flera porrsajter, det skriver Hela Hälsingland.

Ännu inga misstänkta 

Nu har händelsen polisanmälts och rubriceras som grovt förtal. Josef Wiklund, chef för brottsförebyggande enheten i norra Hälsingland, berättar att det i nuläget inte finns några misstänkta för brottet.

– Nej, vi har inte kommit så långt än. I morgon ska åklagarmyndigheten göra en bedömning av rättsläget och sedan får vi se hur vi går vidare, säger Wiklund, till Nyheter24.

"Tycker att vi är äckliga"

Tjejerna vet givetvis vilka de skickat till, men polisen har ännu ingen uppfattning om vem som gjort mappen och lagt upp den på internet. Och samtidigt som utredningen pågår får tjejerna utstå kränkande kommentarer från flera håll.

– Det finns i stort sett tre grupper: De som tycker att vi får skylla oss själva, de som tycker att det är roligt och inte alls ser hur illa vi mår och de som klagar och tycker att vi är äckliga, säger en av tjejerna till Hela Hälsingland.