Bilderna har spridits över hela världen. Ännu är ingen gripen för brottet.
Bilderna har spridits över hela världen. Ännu är ingen gripen för brottet. - Foto: Hasse Holmberg/Scanpix

Nakenbilder på svenska tonårsflickor sprids på nätet

Någon har lagt ut över 100 nakenbilder på minst 21 flickor mellan 14 och 17 år från Hudiksvall. Nu har en anmälan om grovt förtal lämnats in.


"Kan förstöra hela ens liv"

Några av de drabbade tjejerna:

- Jag ångrade mig typ på en gång. Jag skickade bara en enda bild, men det är det man inte fattar. Det spelar ingen roll om det är en bild eller flera, det kan förstöra hela ens liv.

– Man känner en press från killarna, kanske vill man få uppmärksamhet. Jag gjorde det för att killen tjatade så mycket, säger av tjejerna som fått bilder på sig själv spridda på nätet.

HUDIKSVALL. Tonåringarna fick en chock när de hörde nyheten – någon hade lagt ut en mapp på internet med nakenbilder på ett 30-tal av dem. 

Tjejerna har av olika anledningar ställt upp på bild eller skickat nakenbilder till sina pojkvänner. Sedan har bilderna spridits och någon har publicerat dem i en mapp på internet tillsammans med flickornas personuppgifter. Allt eftersom tiden gått har nakenbilderna spridit sig över hela världen och till flera porrsajter, det skriver Hela Hälsingland.

Ännu inga misstänkta 

Nu har händelsen polisanmälts och rubriceras som grovt förtal. Josef Wiklund, chef för brottsförebyggande enheten i norra Hälsingland, berättar att det i nuläget inte finns några misstänkta för brottet.

– Nej, vi har inte kommit så långt än. I morgon ska åklagarmyndigheten göra en bedömning av rättsläget och sedan får vi se hur vi går vidare, säger Wiklund, till Nyheter24.

"Tycker att vi är äckliga"

Tjejerna vet givetvis vilka de skickat till, men polisen har ännu ingen uppfattning om vem som gjort mappen och lagt upp den på internet. Och samtidigt som utredningen pågår får tjejerna utstå kränkande kommentarer från flera håll.

– Det finns i stort sett tre grupper: De som tycker att vi får skylla oss själva, de som tycker att det är roligt och inte alls ser hur illa vi mår och de som klagar och tycker att vi är äckliga, säger en av tjejerna till Hela Hälsingland.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

1 timme sedan
Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.