Måndag 6 Dec
Stockholm

Pirjo, 70, spelar World of Warcraft - och älskar det

En gammal artikel om Pirjo från tidningen Land spreds på sociala medier. Nyheter24 ringde upp.
1 av 2
En gammal artikel om Pirjo från tidningen Land spreds på sociala medier. Nyheter24 ringde upp. Foto: Faksimil Tidningen Land
Det här är en av Pirjos karaktärer i WoW, Pepar, en level 85 Human Warrior.
2 av 2
Det här är en av Pirjos karaktärer i WoW, Pepar, en level 85 Human Warrior. Foto: Faksimil battle.net

När hon inte kan sova på natten smyger hon upp och spelar World of Warcraft. Pirjos nästa mål är att levla upp sina WoW-karaktärer till maxgränsen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Pirjo Bergqvist

Ålder: 70

Yrke: Pensionär

Om WoW:

– Jag har tröttnat lite. Det har blivit alldeles för lätt med den nya expansionen Mists of Pandaria. Nu känns det mer som ett barnspel, säger Pirjo.

– Jag tycker det är bäst att skjuta med pilbåge för det låter inte så mycket.

Provade Diablo 3:

– Jag har kvar det på datorn men det var inte så roligt. Det var så mörka miljöer så jag såg inte så bra vad jag gjorde. Man börjar bli gammal.

World of Warcraft

World of Warcraft, ofta förkortat WoW, är ett datorspel i MMORPG-genren utvecklat av Blizzard Entertainment. Sedan lanseringen av spelet har användarnas nedlagda tid sammanlagt uppgått i 5,93 miljoner år, skriver Wikipedia.

SANDARNE. Under måndagen spreds en bild på en gammal artikel om Pirjo Bergqvist, 70, på Facebook-sidan The Typical Swedish Gamer. Artikeln handlade om Pirjos spelberoende.

Nyheter24 ringde självklart upp den speltokiga Pirjo för att prata om hennes fritidsintresse.

– När barnbarnen skulle komma på besök funderade jag på vad de skulle göra här. De hade tidigare sagt att de ville ha WoW, säger Pirjo till Nyheter24 och fortsätter:

– Så när jag var och handlade mat såg jag att de sålde WoW på affären. Så jag köpte det.

Orolig över våldet

Pirjo var orolig för att det skulle vara mycket våld i spelet och ville prova det innan barnbarnen kom. Sagt och gjort, hon började spela, och fastnade fort.

Snart har det gått fem år sedan hon tog sina första steg i World of Warcraft-världen.

– Jag tycker om att man spelar med andra människor och att man är i grupp. Det är kul att man kan hålla på med första hjälpen, sälja saker och ha olika yrken.

"Respektera äldre"

Pirjo brukar inte avslöja sin ålder för de hon spelar med.

– Bara om de är oförskämda. Då säger jag åt dem att de borde respektera de äldre. Men de som är i min guild vet om hur gammal jag är. De brukar träna mig och köpa saker till mig i spelet. Ibland kan det vara svårt att veta vad man ska ha.

Spelar på natten

Pirjo spelar så gott som varje dag och räknar med att det blir ett par timmar per spelsession.

Hennes nästa mål är att levla upp sina karaktärer till level 90. Pirjos huvudkaraktär sedan länge är Pepar, en human warrior på level 85.

– När jag har svårt för att sova stiger jag upp och spelar några timmar och dricker ett glas mjölk. Sen skriver jag en lapp till gubben om att jag vill sova längre på morgonen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela