En 80-årig man hade för vana att stå och betrakta dagisbarn naken.
1 av 2
En 80-årig man hade för vana att stå och betrakta dagisbarn naken. - Foto: Hasse Holmberg / SCANPIX
Till slut fick dagiset och kommunen nog och valde att vräka mannen från sitt boende.
2 av 2
Till slut fick dagiset och kommunen nog och valde att vräka mannen från sitt boende. - Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX

80-årig blottare spionerade på barn

En 80-årig man i Eslöv har vräkts från sin bostad efter att ha blottat sig för förskolebarn från sitt fönster. Mannen har även besökt en förskola och kallat barn för "djävulsbarn" samt hotat med att slänga in dem i tvättmaskinen.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
Får hjälp med nytt boende

80-åringen får nu leta nytt boende, något som Eslövs kommun kommer att hjälpa honom med. Mannen dök dock inte själv upp vid förhandlingarna på hyresnämnden i Malmö. Även om mannen kanske inte verkar vara av ett särskilt stort hot för vuxna grundar sig nämndens beslut att vräka 80-åringen i att han har lyckats att skrämma upp de små barnen och stört dagisverksamheten, eftersom personalen ständigt har varit tvungen att vara på sin vakt.

ESLÖV. Nyligen gav hyresnämnden i Malmö sitt godkännande till hyresvärden att vräka en 80-årig man som betett sig allt annat än exemplariskt. Orsaken grundar sig bland annat i hans lite märkliga beteende. Mannen har nämligen för vana att ställa sig naken i sitt fönster och titta på lekande barn till den närliggande förskolan, det skriver Skånskan.

Personalen på skolan tror dock inte att hans dagliga rutin har något sexuellt syfte, utan menar att han antagligen bara går runt naken i hemmet och inte tänker sig för när han ställer sig i fönstret för att ta sig en titt på vad som händer i området.

– Dock blir både personal, föräldrar samt de barn som sett mannen obehagliga till mods, säger polisen till Skånskan.

Till en början tyckte dock förskolechefen och övrig personal att det var bra att ha en äldre man i området. Förskolechefen vittnar i förhandlingar hur det till en början fungerade bra och att han såg det som en resurs att ha en äldre man som granne.

Men efter ett tag började 80-åringen att bete sig mer skumt och blev väldigt otrevlig. Bland annat örfilade han en anställd på förskolan framför barnen, besökte daghemmet och kallade barnen för "djävulsbarn", samt hotade att slänga in dem i tvättmaskinen.

–  Personalen har förklarat att han inte är farlig. Men barnen litar inte på det efter att de såg när han slog henne, vittnade en förskoleanställd.

Barnen på daghemmet är mellan ett och fem år gamla, skriver Skånskan.

/
/