Samsungs Galaxy S III är på framfart.
1 av 2
Samsungs Galaxy S III är på framfart. - Foto: Paul Sakuma/SCANPIX
Men i Stockholm verkar fortfarande Iphone vara störst bland återförsäljarna.
2 av 2
Men i Stockholm verkar fortfarande Iphone vara störst bland återförsäljarna. - Foto: Eric Risberg/SCANPIX

Samsung går om Apple - vad är hemligheten?

Samsung är numera större än Apple när det kommer till antalet sålda telefoner. Det visar en ny undersökning som Gartner Research har gjort. Men det gäller inte alla områden. I huvudstaden är det fortfarande Apple som dominerar marknaden.


Samsungs framfart under 2012

Under det tredje kvartalet av 2012 såldes 98 miljoner av Samsungs mobiltelefoner, varav 55 miljoner var smartphones, medan Apple endast sålde 23,6 miljoner smartphones under samma period. Samsung har därmed en andel på 22,9 procent av världens mobilmarknad. Däremot väntas Apple göra sin största vinst någonsin under det fjärde kvartalet som inleddes med lanseringen av deras iPhone 5. Just nu är 46,9 procent av världens telefoner smartphones. Under det tredje kvartalet såldes sammanlagt 428 miljoner mobiltelefoner.

STOCKHOLM. Man kan nog med säkerhet konstatera att de två telefontillverkare som dominerar marknaden just nu är Apple och Samsung. Men vilken är egentligen störst av de två? En ny undersökning som Gartner Research gjort visar att Samsung nu skjuter ifrån Apple, det skriver Metro.

Men bland de större återförsäljarna i Stockholm ser det annorlunda ut. Nyheter24 gick ut och undersökte intresset för de två mobiljättarna.

iPhone dominerar helt klart hos oss, och har gjort det under en längre tid. Kunderna är vana vid Apple. Det är ett känt varumärke som kunderna låser sig till helt enkelt, säger Emma Selenius, säljare på 3.

Även på Telenor dominerar iPhone marknaden.

– Apples iPhone har dominerat vår försäljning under hela det gångna året och gör det fortfarande, speciellt efter att iPhone 5 släpptes. Apple har verkligen lyckats med att bygga upp och sälja in ett varumärke som har en unik design. Det är troligtvis därför kunderna väljer iPhone över Galaxy, säger Bilal Anbtawi, säljare på Telenor.

På Tele2 ligger antalet sålda telefoner lika och har gjort så under hela året. 

Det är bara på The Phone House, bland de större återförsäljarna, som Samsung istället är större.

Samsung Galaxy S III har varit den telefon som har sålt mest telefoner sen i juni, då den kom ut på marknaden. Vi uppmanar även våra kunder att hellre satsa på den, eftersom man får mycket mer support från Samsung. På Apple finns knappt någon support alls, säger säljare Anna Edlund på The Phone House.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!