Här poserar kvinnan med ett kranium, enligt åklagaren. Kvinnan hävdar att det inte är hon.
1 av 6
Här poserar kvinnan med ett kranium, enligt åklagaren. Kvinnan hävdar att det inte är hon. - Foto: Foto: Polisen
Förutom skelettdelarna hittade polisen även en stor mängd knivar i kvinnans bostad.
2 av 6
Förutom skelettdelarna hittade polisen även en stor mängd knivar i kvinnans bostad. - Foto: Foto: Polisen
Polisens bilder från kvinnans bostad.
3 av 6
Polisens bilder från kvinnans bostad. - Foto: Foto: Polisen
Kvinnan hade sex stycken hemma.
4 av 6
Kvinnan hade sex stycken hemma. - Foto: Foto: Polisen
Hundratals mindre och större ben.
5 av 6
Hundratals mindre och större ben. - Foto: Foto: Polisen
Delarna är från Mellanöstern och Skandinavien.
6 av 6
Delarna är från Mellanöstern och Skandinavien. - Foto: Foto: Polisen

Skelettkvinnan: Därför är hon attraherad av lik

Tidigare i dag åtalades "Skelettkvinnan". Enligt utredningen har hon på olika nätforum detaljerat berättat om sin attraktion till skelett och lik.


"Skelettkvinnan"

Den var den 5 september 2011 som den 37-åriga kvinnans mörka hemlighet avslöjades. I ett kraftigt berusat tillstånd skröt hon för några unga pojkar om att hon "hade vapen och döda människor" i sin bostad. Hon gick därefter in i lägenheten och avlossade ett skott ut genom fönstret.

När polisen kom till lägenheten möttes de av en makaber syn som gjorde att de omedelbart kallade på förstärkning. På vardagsrumsgolvet låg flera delar av mänskligt skelett och även ett flertal knivar. Enligt Göteborgs-Posten hade 37-åringen flera kartonger fulla av mänskliga kvarlevor som till exempel större ben och kranium.

GÖTEBORG. Nyheter24 skrev tidigare i dag om hur den 37-åriga kvinnan från Göteborg, som i medierna kallats för "Skelettkvinnan", har åtalats misstänkt för omfattande brott mot griftefriden.

Enligt åklagaren har hon haft stora mängder människoskelett i sin bostad och polisen tror att hon använt dem i sexuella aktiviteter.

Utöver skeletten har 525 fotografier och tre filmer hittats på olika CD-skivor i kvinnans hem. På 365 av fotografierna är det ömma/kärleksfulla handlingar mellan människa och skalle/skelettdelar enligt polisens förundersökning.

Det fanns även ett stort antal bilder på människor som dött i trafikolyckor och på människor som har blivit styckade.

"Min nekrofili"

På ett nätforum har kvinnan, enligt utredningen, tidigare skrivit att hon "struntar fullkomligt i lagboken" och att "brott mot griftefriden är en fånig lag".

Nyheter24 har nu tittat närmare på flera av de inlägg som åklagaren hävdar är skrivna av kvinnan. Användaren beskriver sin attraktion till skelett och lik i flera inlägg. Bland annat skriver användaren att hon föredrar att "kärlekspartnern skall vara kall" och att hon "älskar döda människor".

Började tidigt

Kvinnans attraktion för skelett ska enligt foruminläggen ha börjat i en tidig ålder. Hon skriver:

"För mig har alltid döda varit något jag naturligt varit sexuellt attraherad av. När jag kom i puberteten så var det liksom fullständigt naturligt för mig att fantisera om döda människor."

"Jag har alltid känt mig relativt attraherad av skelett, i min gamla skola när jag var 13-14 hade vi ett skelett som påstods av läraren varit äkta och att vi skulle visa honom (skelettet) den respekt man bör. Jag hoppas det iaf eller så har min "första" sexuella "erfarenhet" varit med någons plastbyggsats (aningen pinsamt men sant)."

Den 37-åriga kvinnan nekar till att det är hon som ligger bakom inläggen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

2 timmar sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

2 timmar sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

2 timmar sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

2 timmar sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

2 timmar sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.