Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skröt om att han plankade – blev ägd av bussbolag

Mannens Facebookinlägg har fått stor uppmärksamhet på nätet.
1 av 1

Mannens Facebookinlägg har fått stor uppmärksamhet på nätet.

Nyheter | 05/12/2012 19:01

Den unge mannens något hånfulla inlägg på Jönköpings Länstrafiks Facebooksida fick en oväntad vändning. Nu har bilden spridits som en löpeld och gjort succé i sociala medier. "Det är givetvis kul", säger Carl-Johan Sjöberg, trafikdirektör på JLT.

JÖNKÖPING

"Vad ska ni göra?", frågar den unge mannen som nyligen erkänt att han plankat fem gånger.

Många bolag skulle svarat diplomatiskt, men Jönköpings Länstrafik valde att sätta hårt mot hårt.

– Han slutar ju inlägget med "vad ska ni göra?". Jo, vi gör så att eftersom det kostar 1 000 kronor varje gång man plankar så får du en faktura på 5 000 kronor, tänkte vi, säger Carl-Johan Sjöberg, trafikdirektör på JLT, till Nyheter24.

Svaret blev snabbt mycket uppmärksammat och hyllat i sociala medier av bland andra AIK:s stjärnanfallare Henok Goitom som twittrade:

"När någon spelar tuff/ball för att sedan bli totalt ÄGD!"

Carl-Johan Sjöberg är nöjd med att händelsen uppmärksammats och att de flesta tycks hålla med om att man inte ska planka. Men någon faktura till den unge mannen, som snabbt skyllde på att någon kapat hans Facebookkonto, kommer inte att skickas.

– Nej, han kan vara lugn. Det var skrivet med lite ironi och jag vet inte ens om vi har juridisk rätt att gå vidare med det. Vi kan inte jaga resenärer på det viset, säger Sjöberg, och fortsätter:

– Men vi får väl se nästa gång, om han skriver igen. Då får vi se vad vi ska göra åt killen, avslutar han med ett skratt.