Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rasar efter tidningens "Fetingmiss" - avslutar samarbetet

- 07/12/2012, 14:17 -
Så här såg Mitt i Danderyds annonstabbe ut i tisdagens tidning. Studio ava som blev dabbade säger nu upp samarbetet med Mitt i.

Så här såg Mitt i Danderyds annonstabbe ut i tisdagens tidning. Studio ava som blev dabbade säger nu upp samarbetet med Mitt i.

Faksimile/Mitt i

I tisdagens nummer av lokaltidningen "Mitt i Danderyd" blev en modell i en reklamannons förlöjligad i samband med en intilliggande annons. Studio ava meddelar nu att de tänker säga upp avtalet med "Mitt i".

STOCKHOLM. – Vi är vädligt upprörda över det som har inträffat, och vår modell som förlöjligas i tidningen är även hon väldigt ledsen och upprörd, säger Mina Sköld Axelsson, verksamhetsansvarig på Studio ava, till Nyheter24.

Under tisdagen skedde en miss av det "fetare" laget i lokaltidningen "Mitt i Danderyd". Två reklamannonser från hud- och nagelsalongen Studio ava och platiskkirurgikliniken Akademikliniken, hade blivit placerade ovanpå varandra vilket gav en minst sagt komisk bild.

På Studio avas annons fanns bilden av en kvinnas överkropp som tillsammans med Akademiklinikens annons därunder, med en bild på en minst sagt överviktig mage, gav illusionen av att kvinnan stod och visade upp sin stora mage.

Flera personer uppmärksammade den stora bildtabben och fotade annonserna. Under de senaste dagarna har foton på missen gått varma på Facebook, Twitter och Instagram

"De måste ju ha kontroll, herregud!"

Studio Ava meddelar nu till Nyheter24 att de tänker säger upp samarbetet med "Mitt i" som ger ut lokaltidningen "Mitt i Danderyd" och en rad andra lokaltidningar i stockholmsområdet .

Mina Sköld Axelsson förklarar att det har gått väldigt illa för hud- och nagelsalongen efter att annonsen kom upp, då många trogna kunder har skrattat åt dem. 

Det var heller inte många som dök upp på det öppna hus som salongen gjorde reklam för i den angivna annonsen, vilket Mina Sköld Axelssson tror beror mycket på annonstabben.

– Vi har gått back på grund av det här helt klart. De måste ju ha någon kontroll över hur de sätter sina annonser, herregud.

Salongen har varit i kontakt med tidningen men endast med support på säljavdelningen och väntar nu på svar från chefen.

När Nyheter24 ringer upp tidningen förklarar de att det hela endast rör sig om ett misstag och att de är ledsna över det inträffade.

– Det här var bara en ren olyckshändelse. Det finns alltså ingen tanke bakom om att detta skulle vara medvetet gjort. Om detta upplevs som stötande måste vi klart skärpa oss. Det kommer inte att hända igen, säger en anställd på "Mitt i" till Nyheter24.