Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hej, Jamil Shakfah, varför byggde du en egen Batpod?

Jamil Shakfah med sin egenbyggda Batpod.
1 av 9

Jamil Shakfah med sin egenbyggda Batpod.

Privat

Tjockt däck, precis som Batman gillar det.
2 av 9

Tjockt däck, precis som Batman gillar det.

Privat

3 av 9

Privat

4 av 9

Privat

5 av 9

Privat

6 av 9

Privat

7 av 9

Privat

8 av 9

Privat

9 av 9

Privat

Nyheter | 14/12/2012 12:10

Jamil Shakfah från Göteborg ville ha samma fordon som sin favorithjälte. Nyheter24 har pratat med den 26-årige Batman-fanet om hans alldeles egna Batpod.

ANGERED. Batman kan alltid vända sig till  26-årige Jamil Shakfah om han behöver en mekaniker. Han tycks nämligen ha lyckats med det omöjliga när han bestämde sig för att bygga sitt eget Batfordon.

Shakfah har byggt Batmans berömda motorcykel som kallas "The Batpod" i de senaste filmerna. Han bestämde sig efter att ha sett filmen "The dark knight" från 2008 att även han, liksom Batman själv, kan fixa fram detta fordon. 

Batpoden är fullt duglig och fungerar även att köras, vilket är möjligt med hjälp av ett elektriskt batteri.

Hur stort Batman-fan är du?

– Ganska stort. Jag har alltid tyckt om hans tekniska prylar och alla hans vapen. Allt han har i filmerna finnsi verkligheten till skillnad från andra superhjältefilmer, så på så sätt är jagett stort fan.

Vaddrev dig att skapa Batpoden?

– Den är väldigt imponerande och har etthäftigt utseende. Jag tyckte den var grym när jag sågfilmen och blev helt såld.

Hardu planer på att bygga fler Batpods?

– Nej det blir nog bara den. Jag har litetighta tider just nu så det blir väldigt svårt för mig att bygga fler. Den här fick jag bygga mest på natten, eftersom jag inte hade tid på dygnetsövriga tider.

DinBatpod går ju även att köra. Var det poängen från första början?

– Ja, det var det som var själva tanken, attden skulle fungera. En kille i USA byggde en kopia av den men som inte fungeradeoch fick den såld för ungefär 702 000 kronor och han är ett proffs, till skillnadfrån mig. Jag ville därför visa att jag kunde göra en som även fungerar.

Duhar redan lagt ut den till försäljning. Hade du intevelat behålla den istället efter allt hårt arbete?

– Jo faktiskt, men jag ville prova attlägga ut den på bud för jag ville se hur många som kan tänka sig att köpa denoch vad jag kan få för den. Men jag harfaktiskt inte sagt att jag ska sälja den till hundra procent. Men vi får se, omden som ger högsta budet är bra nog för att jag ska ge med mig och sälja. 

Hurmycket har det hela kostat?

– Ha! Det vill jag helst inte säga.

Duhar även planer på att bygga en Batmobile, Batmans bil, när får vi seden?

– Någon vacker dag, men jag har interåd att bygga en sådan just nu. Det skulle kosta jättemycket. Men det skulledefinitivt kunna bli verklighet, varför inte? 

Duska vara med i ett program i teve nästa vecka och visa upp Batpoden?

– Helt ärligt så vet jag inte vad det är för program. Det var Leif Garvin, som byggde en Batmobile för några år sen, som hördeav sig till mig. Han har nu byggt en ny Batmobile, den där nya ”Tumbler”, somär med i de nya filmerna. Så han ringde mig och förklarade att han ska visa uppden i teve och undrade om jag ville ta med min Batpod. Jag svarade honom 'Javarför inte? Jag kommer'. 

Någraplaner på att bygga andra spektakulära fordon som inte har med Batman attgöra?

– Ja, det skulle jag väl kunna tänka mig,men jag måste hitta något unikt först. Jag har inga professionella verktygeller en riktig verkstad. Jag har bara en svets, en hammare och en vinkelslip.Det är det enda jag använder.