Larven som förstörde Tuijas middag.
1 av 3
Larven som förstörde Tuijas middag. - Foto: Foto: Privat
Tuija tänker skölja Coops sallad i framtiden.
2 av 3
Tuija tänker skölja Coops sallad i framtiden. - Foto: Foto: Privat
Den här larven fanns i Coops färdigsköljda sallad.
3 av 3
Den här larven fanns i Coops färdigsköljda sallad. - Foto: Foto: Privat

Tuija hittade stor larv i Coops färdigsköljda sallad

När Tuija Forsén, 58, satt och åt Coops färdigsköljda sallad upptäckte hon en stor larv. "En lång, svart larv hängde över gaffeln".


UPPLANDS VÄSBY. Med två påsar färdigsköljd sallad av Coops eget märke begav sig 54-åriga Tuija Forsén hem från Coop Extra i Väsby centrum för att förbereda middagen. Men när hon satt och åt framför teven upptäckte hon att det inte bara var sallad hon fått i påsarna.

– Jag öppnade ena påsen och hällde salladen över kotletten och potatisen och började äta. Eftersom den ska vara färdigsköljd så tänkte jag att jag inte behöver skölja den. Efter ett tag tittade jag ner och såg att en lång, svart larv hängde över gaffeln, säger Tuija Forsén till Nyheter24.

"Det här var inte särskilt kul"

Larven var död, men mätte drygt tre centimeter och skulle fått de flesta att vända ut och in på magen. Tuija förklarar dock att hon inte är så blödig.

– Jag fick ju kväljningar och det var lite äckligt, men sedan fortsatte jag äta, säger hon, och fortsätter:

– Man tycker att Coop borde ha bättre koll. Jag vet inte hur de behandlar sina sallader eller vilka procedurer de går igenom, men det här var inte särskilt kul om man säger så, avslutar Forsén som i framtiden kommer att skölja även Coops "färdigsköljda sallader".

Coop: "Ytterst sällan farligt"

Kristofer Myrevik, informationschef på Coop, beklagar det inträffade.

– Det är absolut inte bra och trevligt. När det gäller färdigpaketerade sallader så är de sköljda och ska vara färdiga att äta. Det hör verkligen till undantagen att sådant här händer, men sallad är ett organiskt material och larver finns bland sallad så det är inte helt onaturligt, säger Myrevik, till Nyheter24, och fortsätter:

– Det är ytterst sällan farligt sett ur ett hälsoperspektiv, men jag har stor förståelse för att kunden tycker att det är obehagligt, självklart.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sambo? Så delar du upp ekonomin med din partner

Det vill svenskarna helst ha på sig när de begravs

Här är plaggen som svenskarna helst har på sig i graven när de begravs. Vissa plagg är med otippade än andra. Vad hade du velat ha på dig när du begravs?

Stockholmsbörsen flyttar – här är nya adressen

Stockholmsbörsen ska flytta. Om ett år ska de 900 anställda byta arbetsplats från Frihamnen till Stockholm City. Det är inte ett problem att lokalerna är mindre eftersom fler jobbar hemifrån sedan pandemin, berättar Nasdaqs pressansvarige, Erik Gruvfors.

Nato överens om luftvärn till Ukraina

Natoländerna har kommit överens om att ge fler luftvärnssystem till Ukraina. Det meddelar Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg, efter ett virtuellt möte med medlemsstaternas försvarsministrar och Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Malmö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Singelolycka på Agnesfridsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

Umeå: Polisen rapporterar om stöld

"Polisen har hanterat två butiksstölder under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.