Robotsälen reagerar på beröring och är utformad för att ge pensionärerna tecken på uppskattning.
1 av 2
Robotsälen reagerar på beröring och är utformad för att ge pensionärerna tecken på uppskattning. - Foto: SCANPIX SWEDEN / Izavelle Leijström
Sälen har tidigare använts framgångsrikt i Japan i samband med jordbävningen och tsunamin 2001.
2 av 2
Sälen har tidigare använts framgångsrikt i Japan i samband med jordbävningen och tsunamin 2001. - Foto: Scanpix Sweden / Handout

Sälrobot ska hålla pensionärerna säl-skap

En robotsäl med vit päls ska uppmuntra pensionärerna på äldreboendet i Sjöbo. I framtiden funderar man också på att köpa in en robothund.


SJÖBO. Sjöbos äldreboende har beslutat att man ska köpa in en sälrobot för att få pensionärerna att må bättre. Roboten reagerar på beröring och användes med stor framgång på boenden efter tsunamin i Japan 2011. 

Nu hoppas Berit Lundström (M), ordförande i vård- och omsorgsnämnden, att sälen ska leverera även i Sverige.

– Sälen har tilltalande ögon och mjuk päls som är skön att ta på. Den kan ge ro åt de äldre som är oroliga, säger hon till Skånskan.

Kommunen funderar också på att köpa in en robothund. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

Huawei får ta del av hemlig information

Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

1 timme sedan
En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

1 timme sedan
Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.