Mensworld får hård kritik efter frågan till Marie Plosjö.
1 av 4
Mensworld får hård kritik efter frågan till Marie Plosjö. - Foto: Stella Pictures/Montage
Plosjö har tidigare berättat i media att hon blivit våldtagen.
2 av 4
Plosjö har tidigare berättat i media att hon blivit våldtagen. - Foto: Robert Eklund/Stella Pictures
Marie Plosjö anser att teorin är obehaglig.
3 av 4
Marie Plosjö anser att teorin är obehaglig. - Foto: Papparissi
Chefredaktören Christan Ternstedt har bett  bloggaren att redigera inlägget.
4 av 4
Chefredaktören Christan Ternstedt har bett bloggaren att redigera inlägget. - Foto: JESSICA GOW/Scanpix

Killtidning: Våldtagna tjejer bättre i sängen

UPPDATERAD. Tidningen Mensworld får hård kritik efter att en av skribenterna utvecklat en teori om att våldtagna tjejer är bättre i sängen.
– Jag ser jätteallvarligt på det här, säger chefredaktören.


Bloggaren försvarar sig

Efter att intervjun uppmärksammats har bloggaren Gino Lundqvist besvarat kritiken mot honom. I sin blogg skriver han:

"Inte ens i min vildaste fantasi hade jag trott att min fråga till Marie Plosjö skulle få en sådan vansinnig respons. Jag har nu blivit kallad både det ena och det andra och frågan har helt vridits ur sitt perspektiv".

"Till att börja med vill jag ännu en gång, jag vet inte vilken i ordningen,  förtydliga att sexuella våldsbrott mot kvinnor är fruktansvärt. Något jag tar avstånd ifrån på alla vis. Punkt. Slut".

Våldtäkt får kvinnor att "älska sex mer än någonsin". Det skriver en av nättidningen Mensworlds skribenter i en fråga till modellen Marie Plosjö – som själv i media berättat att hon blivit våldtagen.

Skribentens publicerade teori om att våldtagna tjejer är bättre i sängen får nu stenhård kritik på nätet efter att Metro uppmärksammat inlägget. Chefredaktören Christian Ternstedt säger till Nyheter24 att han beordrat skribenten att redigera inlägget.

– Den här personen är inte en anställd skribent utan en bloggare. Jag ser jätteallvarligt på det här och sådana här saker är alltid väldigt känsliga. Men det är svårt för mig att hålla reda på vad alla bloggare skriver, säger Ternstedt till Nyheter24.

"Blir som förbytt i sängen"

Enligt Mensworld är sajten Sveriges största community för män. Teorin om att våldtagna tjejer är bättre i sängen publicerades av bloggaren Gino Lundqvist i en intervju med Marie Plosjö.

"Den är väldigt enkel. Nämligen att hur fruktansvärt, beklagligt och hemskt ett sexuellt våldsbrott än är, så släpper det någon blyg inner spärr hos de tjejerna, efter det blir de som förbytta i sängen och älskar sex mer än någonsin", skriver Lundqvist.

Modellens svar till bloggaren

Marie Plosjö, som får frågan, svarar direkt att teorin är obehaglig och utvecklar sedan:

"Det är konstaterat att människor som råkar ut för trauman ibland använder sig av liknande händelser för att hantera framtida situationer på gott och ont. Det är inte ovanligt att barn som råkat ut för en förälder som förgripit sig på barnet själv blir pedofiler när de är vuxna. Det är också många som blivit våldtagna som i det traumat har ännu mer sex för att själv känna att de tar kontrollen".

Chefredaktören Ternstedt förklarar att han inte tänker vidta några åtgärder mot Lundqvist.

– Som jag förstått det är han och Marie vänner. Hon ska ha blivit lite missnöjd med att han uttryckte sig så skarpt. Det var över gränsen men längre än att be honom redigera inlägget kommer jag inte att gå, säger Ternstedt.

Uppdatering 20.19:

Nyheter24 får till slut kontakt med Plosjö. Hon menar att frågan "fick blodet att pumpa" och att hon blev väldigt upprörd. Men hon tror inte Lundqvist menade något illa egentligen.

– Nu vet jag att Gino gillar att provocera. Han har alltid visat mig väldigt mycket omtanke vid tillfällen då jag har haft det jobbigt efter övergreppen. Jag är ganska säker på att han inte hade en tanke på att frågan kunde såra eller göra människor så upprörda som den gjort, säger hon.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukraina: Åtta döda i nattens attacker

Högsta antalet viltolyckor på tio år

Totalt inrapporterades 64 792 viltolyckor i fjol, att jämföra med 61 999 året innan. Det är det högsta antalet viltolyckor på de svenska vägarna på tio år.

Klart: Geely har sålt Volvo-aktier

Kinesiska Zhejiang Geely Holding meddelade på torsdagen att man avser att sälja hela innehavet av B-aktier i lastbilstillverkaren AB Volvo.

Bättre än väntat från Avanza

Nätbanken Avanza redovisar ett rörelseresultat på 647 miljoner kronor för det första kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 579 miljoner kronor för det första kvartalet 2023. Det var bättre än väntat, enligt analytikernas prognoser.

Totalstopp i trafiken – frontalkrock mellan två bilar på länsväg 153

"På länsväg 153, öster om Ätran, har en trafikolycka inträffat.", skriver polisen på sin hemsida.

Risk för nya ras i danska Børsen

Det finns risk för att fler delar av den brandhärjade historiska byggnaden Børsen i Köpenhamn kollapsar.