Killtidning: Våldtagna tjejer bättre i sängen

- 21/02/2013, 13:26 -
Mensworld får hård kritik efter frågan till Marie Plosjö.
1 av 6

Mensworld får hård kritik efter frågan till Marie Plosjö.

Stella Pictures/Montage

Inlägget på bloggen som har väckt massiv kritik.
2 av 6

Inlägget på bloggen som har väckt massiv kritik.

FAKSIMIL

Plosjö har tidigare berättat i media att hon blivit våldtagen.
3 av 6

Plosjö har tidigare berättat i media att hon blivit våldtagen.

Robert Eklund/Stella Pictures

Mensworld påstår att de är Sveriges största community för män.
4 av 6

Mensworld påstår att de är Sveriges största community för män.

FAKSIMIL

Marie Plosjö anser att teorin är obehaglig.
5 av 6

Marie Plosjö anser att teorin är obehaglig.

Papparissi

Chefredaktören Christan Ternstedt har bett  bloggaren att redigera inlägget.
6 av 6

Chefredaktören Christan Ternstedt har bett bloggaren att redigera inlägget.

JESSICA GOW/Scanpix

UPPDATERAD. Tidningen Mensworld får hård kritik efter att en av skribenterna utvecklat en teori om att våldtagna tjejer är bättre i sängen.
– Jag ser jätteallvarligt på det här, säger chefredaktören.

Våldtäkt får kvinnor att "älska sex mer än någonsin". Det skriver en av nättidningen Mensworlds skribenter i en fråga till modellen Marie Plosjö – som själv i media berättat att hon blivit våldtagen.

Skribentens publicerade teori om att våldtagna tjejer är bättre i sängen får nu stenhård kritik på nätet efter att Metro uppmärksammat inlägget. Chefredaktören Christian Ternstedt säger till Nyheter24 att han beordrat skribenten att redigera inlägget.

– Den här personen är inte en anställd skribent utan en bloggare. Jag ser jätteallvarligt på det här och sådana här saker är alltid väldigt känsliga. Men det är svårt för mig att hålla reda på vad alla bloggare skriver, säger Ternstedt till Nyheter24.

"Blir som förbytt i sängen"

Enligt Mensworld är sajten Sveriges största community för män. Teorin om att våldtagna tjejer är bättre i sängen publicerades av bloggaren Gino Lundqvist i en intervju med Marie Plosjö.

"Den är väldigt enkel. Nämligen att hur fruktansvärt, beklagligt och hemskt ett sexuellt våldsbrott än är, så släpper det någon blyg inner spärr hos de tjejerna, efter det blir de som förbytta i sängen och älskar sex mer än någonsin", skriver Lundqvist.

Modellens svar till bloggaren

Marie Plosjö, som får frågan, svarar direkt att teorin är obehaglig och utvecklar sedan:

"Det är konstaterat att människor som råkar ut för trauman ibland använder sig av liknande händelser för att hantera framtida situationer på gott och ont. Det är inte ovanligt att barn som råkat ut för en förälder som förgripit sig på barnet själv blir pedofiler när de är vuxna. Det är också många som blivit våldtagna som i det traumat har ännu mer sex för att själv känna att de tar kontrollen".

Chefredaktören Ternstedt förklarar att han inte tänker vidta några åtgärder mot Lundqvist.

– Som jag förstått det är han och Marie vänner. Hon ska ha blivit lite missnöjd med att han uttryckte sig så skarpt. Det var över gränsen men längre än att be honom redigera inlägget kommer jag inte att gå, säger Ternstedt.

Uppdatering 20.19:

Nyheter24 får till slut kontakt med Plosjö. Hon menar att frågan "fick blodet att pumpa" och att hon blev väldigt upprörd. Men hon tror inte Lundqvist menade något illa egentligen.

– Nu vet jag att Gino gillar att provocera. Han har alltid visat mig väldigt mycket omtanke vid tillfällen då jag har haft det jobbigt efter övergreppen. Jag är ganska säker på att han inte hade en tanke på att frågan kunde såra eller göra människor så upprörda som den gjort, säger hon.