Vågar du testa Big Drop?
Vågar du testa Big Drop? - Foto: Pressbild

Skara bygger Europas största vattenfrittfall – med fallucka

Vattenfrittfallet Big Drop är Skara Sommarlands stora nyhet inför sommaren.
– En vattenattraktion som är ensam i sitt slag i Europa.


SKARA. Du kliver in i en röd kapsel och en dörr stängs bakom dig. Sedan räknas det ner och en fallucka öppnas varpå du faller fritt i 21 meter i en hastighet av 60 kilometer i timmen.

Det är vad Skara Sommarlands nybygge Big Drop kommer att erbjuda under sommarmånaderna. Vattenfrittfallet är Europas högsta med fallucka och totalt är banan 82 meter lång.

Attraktionen kommer att vara klar i juni i år och kostar ungefär sex miljoner kronor att bygga.

– Det känns fantastiskt kul att vi från och med denna säsong kommer att kunna stoltsera med en vattenattraktion som är ensam i sitt slag i Europa,  säger Hans Ericsson, vd på Skara Sommarland i ett pressmeddelande.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna på Arlanda – hade 270 000 kronor

Ny abortlag kan få stöd i Norge

Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.

Butiker öppnar efter presidentlöfte i Uganda

Affärer i stora delar av Uganda öppnade på lördagen efter att ha varit stängda i fyra dagar i protest mot nya momslagar.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ängelholm

"En singelolycka med en personbil inträffar på E6 söder om Strövelstorp i riktning mot Ängelholm.", skriver polisen på sin hemsida.

Sex yrken med månadslön på över 40 000 – och liten konkurrens

Är du sugen på nytt jobb? Nyheter24 listar sex yrken där chansen till jobb är mycket stor och månadslönen är över 40 000 kronor.