Katten på bilden har ingenting med artikeln att göra.
Katten på bilden har ingenting med artikeln att göra. - Foto: Kent Skibstad / SCANPIX

Kattens mage hade skurits upp

En huskatt hittades i Göteborg på tisdagskvällen med uppskuren mage. På huvudet hade någon satt fast en gul post-it lapp och ritat en smiley.


Kriminella gäng plågar djur

2010 uppmärksammades fallet med amstaffvalpen Shaeva som plågades och ströps ihjäl av en person som senare erkände och dömdes till 1,3 års fängelse. Ungefär samtidigt skapades en ny grupp poliser som i dag arbetar heltid för att stoppa brott mot djur. På senare tid har djurskyddspolisen uppmärksammat fall med kriminella gäng som plågat djur, filmat händelsen och skickat vidare filmerna med mobilen.

GÖTEBORG. – Man har inlett en förundersökning, säger Andreas Odén, förundersökningsledare vid kriminaljouren i Göteborg.

Katten hittades livlös med uppskuren mage. Till GP berättar en granne att en annan katt hittades död och upphängd i ett träd bara några dagar tidigare. 

Grannskapet har hjälpts åt och hängt upp varningslappar, någonting Andreas Odén tycker är "upp till var och en" om man vill göra. 

"Svårt att hitta förövaren"

– Att lappar sätts upp har jag inte någon kommentar om, däremot behöver polisen mer tips för att anmälan ska kunna gå vidare. Konkreta tips om personer som kan vara skyldiga eller vittnen som sett någonting - välkomnas.

Han har under sin karriär som polis stött på liknande fall av djurplågeri - men skulle inte påstå att det är vanligt. Katten som hittades död lämnades över till ägarna.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!