Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kattens mage hade skurits upp

Katten på bilden har ingenting med artikeln att göra.
1 av 1

Katten på bilden har ingenting med artikeln att göra.

Kent Skibstad / SCANPIX

Nyheter | 13/03/2013 12:12

En huskatt hittades i Göteborg på tisdagskvällen med uppskuren mage. På huvudet hade någon satt fast en gul post-it lapp och ritat en smiley.

GÖTEBORG. – Man har inlett en förundersökning, säger Andreas Odén, förundersökningsledare vid kriminaljouren i Göteborg.

Katten hittades livlös med uppskuren mage. Till GP berättar en granne att en annan katt hittades död och upphängd i ett träd bara några dagar tidigare. 

Grannskapet har hjälpts åt och hängt upp varningslappar, någonting Andreas Odén tycker är "upp till var och en" om man vill göra. 

"Svårt att hitta förövaren"

– Att lappar sätts upp har jag inte någon kommentar om, däremot behöver polisen mer tips för att anmälan ska kunna gå vidare. Konkreta tips om personer som kan vara skyldiga eller vittnen som sett någonting - välkomnas.

Han har under sin karriär som polis stött på liknande fall av djurplågeri - men skulle inte påstå att det är vanligt. Katten som hittades död lämnades över till ägarna.