Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pizzeria mixade sås med cementblandare

Enligt preliminära prover kan smittan spåras till pizzerians pizzasallad.
1 av 1

Enligt preliminära prover kan smittan spåras till pizzerians pizzasallad.

SCANPIX SWEDEN

Nyheter | 28/03/2013 11:05

Som om det inte vore nog med att pizzerian fixade såsen i cementblandaren. En inspektionsrapport visar även att en kund hittade en skruv i sin mat.

En kund på en pizzeria i Hässleholm hittade en skruv i sin kebabtallrik och anmälde pizzerian. 

När miljökontoret gjorde en inspektion av verksamheten upptäcktes att pizzerian använde en cementblandare för att mixa såser och dressingar. I inspektionsrapporten går det att läsa: 

"Det användes en cementblandare till att mixa såser och dressingar. Cementbladaren hade avflagnad färg."

Skruven i fråga visade sig dock ha kommit från en tång som användes till kebabkött och pizzerian hade inte letat reda på skruven utan ersatt den med en ny.

Vid inspektionen noterades nio avvikelser inom fem kontrollområden:

"En tång som användes till kebabkött hade tappat sin skruv. Verksamheten hade inte utrett vart skruven hade tagit vägen utan ersatt den med en ny. Verksamheten kände till att det fanns problem med att skruvarna lossnar.

Det saknades rutiner för att kontrollera att utrustning som kommer i kontakt med livsmedel är hela och vad man gör om något går sönder."