Onsdag 23 Jun
Stockholm

Gruppen "Alla tjejer är horor" försvinner från Facebook

Trots upprepade anmälningar är gruppen kvar.
Trots upprepade anmälningar är gruppen kvar. Foto: Facebook / Alla tjejer är horor / Faksimil / Montage

Facebook har, trots upprepade anmälningar, kvar gruppen "Alla tjejer är horor". Till Nyheter24 säger Facebooks talseperson Jan Fredriksson att han ska ta reda på hur man resonerat i beslutet att ha kvar gruppen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

UPPDATERAD. Facebookgruppen "Alla tjejer är horor"  har i nuläget 486 medlemmar. Gruppen beskriver sig som en:

"Realistisk grupp, blickar framåt. En skämt grupp alla som går med i gruppen går med på egen risk, allt är på skämt. xD"

Det är en privat grupp men trots att innehållet inte är offentligt är namnet tillräckligt kränkande för att flera personer nu anmält gruppen.

Dock, vägrar Facebook ta bort den och svarade exempelvis anmälaren Tony Ernst:


Till Nyheter24 säger Facebooks talesperson i Sverige, Jan Fredriksson, att Facebook har tittat på gruppen, då alla anmälningar gås igenom innan ett svar skickas tillbaka till anmälaren. Han är dock osäker på hur man resonerat i detta fall.

– Jag måste få be om att återkomma med ett svar på varför den här gruppen är kvar, säger han.

Frida, fick samma svar som Tony Ernst när hon anmälde:


Efter att Jan Fredriksson diskuterat med personerna som beslutar om detta, kan han till Nyheter24 meddela att gruppen förblir kvar på Facebook.

– De har ändrat namnet på gruppen nu till "Kontroversiell humor - Alla tjejer är horor", och eftersom man har rätt att uttrycka sina åsikter på Facebook och med tanke på att detta är satir så bryter de inte mot några regler.

Uppdaterad.

På torsdagseftermiddagen hade gruppen polisanmälts och var inte längre synlig på Facebook. Skaparen av gruppen, en 19-årig Skellefteåbo, sade att han "blev tagen på sängen av uppståndelsen och polisanmälan", skriver Svt. 

Till Nyheter24 sade Jan Fredriksson att han inte visste om det var Facebook själva som lagt ner gruppen eller om det var gruppens skapare som gjort det.

Kommentera
Kopiera länk
Dela