Trots upprepade anmälningar är gruppen kvar.
Trots upprepade anmälningar är gruppen kvar. - Foto: Facebook / Alla tjejer är horor / Faksimil / Montage

Gruppen "Alla tjejer är horor" försvinner från Facebook

Facebook har, trots upprepade anmälningar, kvar gruppen "Alla tjejer är horor". Till Nyheter24 säger Facebooks talseperson Jan Fredriksson att han ska ta reda på hur man resonerat i beslutet att ha kvar gruppen.


UPPDATERAD. Facebookgruppen "Alla tjejer är horor"  har i nuläget 486 medlemmar. Gruppen beskriver sig som en:

"Realistisk grupp, blickar framåt. En skämt grupp alla som går med i gruppen går med på egen risk, allt är på skämt. xD"

Det är en privat grupp men trots att innehållet inte är offentligt är namnet tillräckligt kränkande för att flera personer nu anmält gruppen.

Dock, vägrar Facebook ta bort den och svarade exempelvis anmälaren Tony Ernst:


Till Nyheter24 säger Facebooks talesperson i Sverige, Jan Fredriksson, att Facebook har tittat på gruppen, då alla anmälningar gås igenom innan ett svar skickas tillbaka till anmälaren. Han är dock osäker på hur man resonerat i detta fall.

– Jag måste få be om att återkomma med ett svar på varför den här gruppen är kvar, säger han.

Frida, fick samma svar som Tony Ernst när hon anmälde:


Efter att Jan Fredriksson diskuterat med personerna som beslutar om detta, kan han till Nyheter24 meddela att gruppen förblir kvar på Facebook.

– De har ändrat namnet på gruppen nu till "Kontroversiell humor - Alla tjejer är horor", och eftersom man har rätt att uttrycka sina åsikter på Facebook och med tanke på att detta är satir så bryter de inte mot några regler.

Uppdaterad.

På torsdagseftermiddagen hade gruppen polisanmälts och var inte längre synlig på Facebook. Skaparen av gruppen, en 19-årig Skellefteåbo, sade att han "blev tagen på sängen av uppståndelsen och polisanmälan", skriver Svt. 

Till Nyheter24 sade Jan Fredriksson att han inte visste om det var Facebook själva som lagt ner gruppen eller om det var gruppens skapare som gjort det.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Börsen väntas falla efter Israelattack

Morgonens nyheter 19 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

Två unga män döda i våldsam krasch

En 18-årig man och en 20-årig har dött i en bilkrasch i Eskilstuna, säger polisen till Aftonbladet. Olyckan skedde kort efter midnatt.

Fler tror på stigande bopriser

Svenskarnas tro på stigande bostadspriser ökar för sjätte månaden i rad. Mer än hälften tror på en uppgång under året, visar Länsförsäkringarnas mätning Boprisbarometer.

Bombplan har kraschat i Ryssland

Ett strategiskt bombflygplan har störtat i Stavropol-regionen i södra Ryssland, uppger det ryska försvarsdepartementet för den statskontrollerade nyhetsbyrån Interfax.

Ny dna-metod kan identifiera brottsoffer

1 timme sedan
En ny dna-metod kan få fram betydligt mer information jämfört med tidigare metoder.