Två grupperingar står emot varandra.
1 av 2
Två grupperingar står emot varandra. - Foto: Jessica Gow/Scanpix
Områdeschefen säger att åtgärder kommer att vidtas.
2 av 2
Områdeschefen säger att åtgärder kommer att vidtas. - Foto: Jessica Gow/Scanpix

Personal på äldreboende struntade i larm – tittade på porrfilm i stället

Personal som sover på jobbet, larm som ignoreras och porrfilmer som spelas upp i teveapparaterna. Äldreboendet på Distansgatan 7 i Borås är i rejält blåsväder – men ord står mot ord.
– Det är ju påståenden från olika håll och det är väldigt spretigt, säger Inger Krefors, områdeschef.


"De äldre har det bra"

Enligt Krefors har det framkommit en mängd olika uppgifter som spretar åt olika håll. Nu ska en utredning utföras för att visa om det skett några allvarliga missförhållanden. Områdeschefen säger dock att åtgärder kommer att vidtas oavsett vad som framkommer.

– Kartläggningen vi gjort visar ju att det finns en del saker som inte är riktigt bra och då måste ju vi ta vårt ansvar att rätta till det.

Krefors menar att de äldre inte farit illa av personalens agerande.

– Nej, de äldre har det bra, det är ett jättebra boende med en underbar personal. Det är en varm och härligt stämning när man kommer in där och man känner sig väl bemött. Det är arbetsmiljön som brister.

BORÅS. Ett äldreboende i Borås ska utredas efter en anmälan om allvarliga missförhållanden.

Enligt anmälan har personalen upprepade gånger struntat i larm. Och nu står två grupperingar från personalen mot varandra. Vissa menar att personal sovit och tittat på porrfilm på arbetstid. Andra menar att det inte alls stämmer.

"Har funnits andra versioner"

Områdeschefen Inger Krefors berättar att man hållit samtal med samtliga i nattpersonalen.

– Det har framförts från någon person och vissa av sakerna har verifierats av någon annan person. Sen är det oklart kring vissa saker, det här med porrfilm vill jag inte bekräfta att det har varit så, för det har funnits andra versioner, säger hon till Göteborgs-Tidningen.

"Vi är ju på jobbet för de äldre"

Att personalen skulle ha ignorerat larm är något som Krefors dementerar. Men hon bekräftar att det funnits problem med schemaläggningen. Enligt anmälan ska en person ha gjort alla arbetsscheman och utnyttjat det för att gynna sina vänner.

– Man styr sina scheman så att man alltid jobbar med vissa och det är ju en av de sakerna som vi måste rätta till. Så kan det ju inte vara att vi väljer våra arbetskompisar, vi är ju på jobbet för de äldres skull, säger Krefors till Göteborgs-Tidningen.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rysk guvernör: Drönare dödade två

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

2 timmar sedan
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

3 timmar sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.