Mannens väska innehöll inget sprängmedel – utan kanelbullar.
1 av 3
Mannens väska innehöll inget sprängmedel – utan kanelbullar. - Foto: TT
Hans greps ändå på grund av sitt beteende vid säkerhetskontrollen.
2 av 3
Hans greps ändå på grund av sitt beteende vid säkerhetskontrollen. - Foto: TT
Väskan blev borttransporterad.
3 av 3
Väskan blev borttransporterad. - Foto: TT

Stoppad på flygplatsen med misstänkt väska – innehöll kanelbullar

Full panik och specialinkallade bombtekniker. Det var konsekvenserna efter att en man sprungit genom säkerhetskontrollen på Landvetter flygplats under onsdagen.


LANDVETTER. Strax efter klockan elva fick polisen larm om ett bombhot på Landvetter. En man hade då försökt springa igenom säkerhetskontrollen med en misstänkt väska.

Mannen greps på plats och händelsen orsakade ett stort polispådrag. Röntgenbilder visade att väskan innehöll en behållare och polisens bombtekniker transporterade därför bort väskan under stor säkerhet.

En senare undersökning visade dock att väskan inte innehöll någon bomb. Däremot fanns där kanelbullar, godis och ståltråd. Mannen är dock fortfarande misstänkt för brott mot lagen om luftfartsskydd på grund av sitt beteende vid säkerhetskontrollen, det skriver Borås Tidning.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

1 timme sedan
Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.