Västeråselev förgiftade kaffe – två lärare hamnade på akuten

- 28/10/2013, 08:32
Lärarna kände sig sjuka efter att ha druckit kaffet.
1 av 4

Lärarna kände sig sjuka efter att ha druckit kaffet.

TT

Lärarna fruktar att konflikten blir större än den redan är.
2 av 4

Lärarna fruktar att konflikten blir större än den redan är.

Ingvar Karmhed/TT

Elever vittnar om frustration.
3 av 4

Elever vittnar om frustration.

TT

Polisen har skickat prover för teknisk analys.
4 av 4

Polisen har skickat prover för teknisk analys.

Bertil Enevåg Ericson/Jan Erik Henriksson/TT

Två lärare fick föras till akuten efter att en elev förgiftat deras kaffe. Nu utreds elever på en skola i Västerås för att ha gillrat flera livsfarliga fällor den senaste tiden.
– En del elever försöker förstöra både för sig själva och andra, säger skolans rektor Eva Stormgaard.

VÄSTERÅS. Sedan september utreder polisen flera allvarliga händelser på den privata gymnasieskolan Design & Construction College i Västerås. I vintras tvingades skolan stänga av och skicka hem elever på grund av stökigheter i lokaler som tillhör gymnasiets byggprogram. Men den senaste tiden har situationen eskalerat. 

Elever misstänks ha startat en brand som polisen rubricerar som mordbrand, någon har skruvat sönder ett trappsteg vilket ledde till att en elev föll tre meter – och två lärare har tvingats föras till akuten efter att ha druckit, vad som misstänks ha varit, förgiftat kaffe.

– Det stämmer. Det här är väldigt olyckligt och helt meningslöst. Vi har en del elever som försöker förstöra både för sig själva och andra, ibland får de med andra också, men det är ett par av dem som driver på, säger skolans rektor Eva Stormgaard till Vestmanlands Läns Tidning.

Polisen inväntar prover

Trappsteget och branden rubriceras som vållande till kroppsskada respektive mordbrand. Hur kaffeincidenten kommer att rubriceras beror på polisens provsvar. Enligt polisanmälan ska lärarna som druckit kaffet ha blivit sjuka och känt obehag.

– Vi har skickat prover för teknisk analys, berättar Johanna von Wovern, pressekreterare vid polisen, till Vestmanlands Läns Tidning.

Lärare fruktar större konflikt

En elev som tidningen pratat med tror att stökigheterna beror på frustration.

– Det känns som att alla elever är uttråkade. Vi får inte så mycket hjälp. Att det är dålig stämning har jag hört från lärarna också, säger eleven till Vestmanlands Läns Tidning.

Lärarna hänvisar frågor om händelserna till rektorn. En bygglärare förklarar att han inte vill kommentera på grund av den känsliga situationen som råder.

– Då riskerar vi att få fler elever emot oss, säger han.