Lördag 29 Jan
Stockholm

Försökte döda katt – med sömnmedel

När katten hittades hade den extremt stora pupiller och fradga runt munnen (katten på bilden förekommer inte i artikeln).
1 av 3
När katten hittades hade den extremt stora pupiller och fradga runt munnen (katten på bilden förekommer inte i artikeln). Foto: TT BILD
Släktingarna har polisanmälts för djurplågeri (katten på bilden förekommer inte i artikeln).
2 av 3
Släktingarna har polisanmälts för djurplågeri (katten på bilden förekommer inte i artikeln). Foto: TT BILD
Mjau (katten på bilden förekommer inte i artikeln).
3 av 3
Mjau (katten på bilden förekommer inte i artikeln). Foto: TT BILD

Efter att en äldre kvinna flyttat in på ålderdomshem försökte släktingar avliva hennes katt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Djurplågeri

Djurplågeri är ett brott mot allmän ordning som innebär att någon med uppsåt genom misshandel, vanvård, överansträngning eller på annat sätt utsätter ett djur för lidande.

Källa: Ne.se.

SUNDSVALL. Polisen har fått in en anmälan om misstänkt djurplågeri efter att flera personer försökt avliva en katt genom att överdosera sömnpiller. 

Katten, som beskrivs som "en riktig myskatt", blev kvarlämnad efter att djurets matte blivit sjuk och flyttat till äldreboende. Kvinnans släktingar tog då beslutet att avliva katten genom att ge den åtta tabletter av den narkotikaklassade sömnmedicinen zoplikon. 

– Vi blev kontaktade av en person som berättade om katten. När vi kom dit satt katten och skakade i en garderob. Den hade sjukt stora pupiller, tjockt slem runt munnen och såg rädd ut, säger Ida Selin på den ideella föreningen Djurskyddet Katthjälpen, till tidningen Dagbladet.

Efter att katten hittats fördes den till veterinär. Då var katten i riktigt dåligt skick. Den tuggade fradga, hade gigantiska pupiller och släpande bakdel. 

Vägrade betala

Katten klarade sig, varpå Katthjälpen tog kontakt med släktingarna och bad dem betala räkningarna för veterinärbesöket. Men släktingarna vägrade betala. Istället ville de återigen försöka avliva den själva. Något Katthjälpen inte gick med på.

– Det var en del tjafs. Men den här katten ska leva om det inte visar sig att den fått allvarliga men, säger Ida Selin till Dagbladet.

Händelsen är nu polisanmäld och föreningen kommer att försöka hitta ett nytt hem till katten. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela