Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Undersökningen dröjde – förlorade testikel

- 02/01/2014, 14:05 -
En pojke förlorade en testikel på grund av att han inte fick hjälp tillräckligt snabbt.
1 av 2

En pojke förlorade en testikel på grund av att han inte fick hjälp tillräckligt snabbt.

En Lex Maria-anmälan har lämnats in mot kliniken.
2 av 2

En Lex Maria-anmälan har lämnats in mot kliniken.

Foto: JOHAN MIKAEL NILSSON

På grund av tidsbrist undersöktes inte en pojke för sina smärtor i ljumsken. Han fick i stället akutopereras två timmar senare och på grund av detta förlorade han en testikel.

MALMÖ. En pojke hade klagat på smärtor i ljumsken efter att ha spelat fotboll under dagen. Tillsammans med sin mamma uppsökte han därför akutmottagningen i Malmö och togs emot av sjuksköterskan som uppmärksammade att pojken hade svåra smärtor.

Hen lyckades dock inte med att få någon ordination av kirurgjouren som var upptagen med att handlägga andra akuta patienter.

Två timmars väntetid

Sjuksköterskan fortsatte och försökte då i stället att få en ordination av urologjouren men de ansåg inte sig vara kompetenta till att undersöka barn yngre än 15 år.

Efter mer än två timmars väntetid fick pojken till slut träffa en läkare och akutopereras.

Konsekvensen av att det dröjde så mycket innan pojken fick hjälp blev att han förlorade en testikel på grund av testisorsion.

Nu har en lex Maria-anmälan lämnats in mot Akutkliniken och Skånes universitetssjukhus.