Wärring har lämnat sjukhuset – polisen undersöker Hells Angels-koppling

- 05/01/2014, 19:10 -
PeO Wärring, chefredaktör för Eskilstuna-Kuriren.

PeO Wärring, chefredaktör för Eskilstuna-Kuriren.

Chefredaktören PeO Wärring misshandlades natten mot söndag, men har nu fått lämna sjukhuset efter undersökning.

ESKILSTUNA. PeOWärring, chefredaktör för Eskilstuna-Kuriren misshandlades natten mot söndag, skriver Eskilstuna-Kuriren.

Enligt Expressen hade Wärring tidigare under kvällen besökt en restaurang i Eskilstuna där han uppmärksammade att en gäst hade en Hells Angels-väst på sig och fick denne avvisad från restaurangen.

När Wärring sedan lämnade restaurangen blev han misshandlad av ett flertal personer och fick ta emot både sparkar och slag.

Hörde rop på hjälp

Vittnen hörde rop på hjälp och larmade polisen.

Han fördes till Mälarsjukhuset och har ännu inte blivit förhörd om händelsen och därför är det också svårt att att ge några närmare detaljer om vad som har hänt.

ElisabetBäck, tf ansvarig utgivare på tidningen, kommenterar händelsen och i ett uttalande till tidningen säger hon:

– Vad jag vet, efter samtal med PeO, är att det diskuterades journalistik inne på krogen. Om det har med det inträffade att göra utreds just nu av polisen. Jag förväntar mig att polisen hanterar detta med prioritet.

Wärring har inte fått några allvarliga skador och fick lämna sjukhuset efter undersökning och omplåstring, enligt Eskilstuna-Kuriren.

Reporter fick bil vandaliserad

Det är inte första gången som någon av tidningens anställda hotas eller trakasseras. I april 2013 fick en av reportrarna sin bil vandaliserad och som man antog var efter att reportern hade skrivit mycket om krogbranschen och kriminalitet. Då skrev Wärring att "Vi kommer aldrig att tystna på grund av dolda eller öppna hot", i ett inlägg.

[removed][removed]