Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
1250
reaktioner idag

Svenske Joel imiterar världsartister – gör succé på Youtube

Här har vi en kille med bred sångröst. Lyssna på hans klockrena imitationer av artisterna.

En av de svåraste imitationerna vad Passenger.

Hans klipp har inspirerats av finska Smoukahontas språk– och musikstilsklipp

Och Macklemore.

Joel Berghult imiterar kända artister.

Joel Berghult imiterar kända artister.

GÖTEBORG. Smoukahontas imiterade språk och musikstilar. Nu är det svenske Joel "Roomie" Berghult som visar sin vokala bredd genom att imitera 14 olika världskända artister.

– Jag har aldrig imiterat innan så jag övade i typ en eller två dagar innan jag ställde mig och körde, berättar Joel för Nyheter24.

Macklemore, Bruno Mars och Maroon 5

Det är stora artister med vilt skilda röster som imiteras i klippet.

– Den som var svårast att få till var nog Macklemore, han har så djup röst och jag är en liten kille så det krävs en del kraft, säger Joel och fortsätter:

– Passenger har en väldigt speciell röst så det var också en utmaning att imitera. Fall Out Boy och Maroon 5 är nog de som var enklast att få till.

"Jag älskar internet"

Klippet publicerades på Joels youtubekanal igår kväll och har redan fått en hel del spridning.

– Det har gått fort. Jag har varit och tränat nu och sen helt plötsligt är det massa som har hört av sig med kommentarer om klippet. Nästan alla är positiva och säger att de gillar det, sen är finns det ju vissa som inte tycker att det är lika bra. Men det tycker jag om med internet, man får se allt ocensurerat. Ibland är det vissa som kommenterar någonting som inte alls hör till saken, typ "jag föder upp kycklingar här hemma". Därför älskar jag internet.

Vad tycker du om Joels imitationer?