Melodifestivalparodin som gör succé på nätet

Sanna Nielsen i målbrottet och Alcazar som skyller allt på Björkman. Se klippet som gör parodi på Melodifestivalens finalister.


Daniel Norberg

Daniel är 24 år och kommer från Uddevalla.

Han har gjort parodier på bland annat Idolvinnaren Kevin Walker och tidigare Melodifestivaldeltagare.

Se fler klipp på hans kanal här.

UDDEVALLA. På lördag är det dags. Då bestämmer vi vem som ska få ta representera Sverige i Köpenhamn. 

Youtubaren Daniel Norberg har tillsammans med sin bror gjort parodi på Melodifestivalens finalister. Klippet har fått närmare 60 000 visningar på bara ett par dagar.

– Det verkar som att artisterna själva tycker det är roligt också, säger Daniel Norberg till Nyheter24.

Varför just Melodifestivalen?

– Jag försöker göra klipp om det som är trendigt. Förra året gjorde jag bland annat på Eurovisionvinnaren så det har blivit lite tradition att göra parodi på Melodifestivalen, haha!

Vad har du fått för kommentarer?

– Bara positivt, artisterna verkar också tycka att det är kul. Oscar Zia delade klippet på Twitter så det är nog ingen fara. Jag är rätt snäll så det är inga taskiga parodier.

Vem tror du vinner, både i riktiga Melodifestivalen och i din parodimello?

– Oj, jag vet knappt. Men jag tycker att Alcazar låter bäst och bland mina parodier tycker jag nog bäst om Ägg Benedictsson med låten Formbröd!

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Klart uppåt på Asienbörser

Man hotade sajt – polis hittade stor mängd knark

1 timme sedan
En man i 45-årsåldern döms till sju års fängelse efter att polisen hittat en stor mängd narkotika och vapen i hans lägenhet i Norrköping i höstas, rapporterar P4 Östergötland.

Ja till Ukrainastöd – Biden lovar vapen i veckan

1 timme sedan
Senaten i USA:s kongress säger som väntat ja till ett stöd på nära 61 miljarder dollar till Ukraina. Kiev har väntat på stödet sedan i höstas för att stå emot Rysslands anfallskrig.

Rysk robotattack mot Charkiv

2 timmar sedan
Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

3 timmar sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

idag 00:46
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.