Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är läsarnas egna kvinnohyllningar

Läsarna hyllar sina mammor, farmödrar, mormödrar och vänner.
1 av 2

Läsarna hyllar sina mammor, farmödrar, mormödrar och vänner.

Privat / Montage

Läsarna hyllar sina mammor.
2 av 2

Läsarna hyllar sina mammor.

Privat/Montage

Nyheter | 08/03/2014 16:17

Under internationella kvinnodagen kommer vi på Nyheter24 låta läsarna bidra med sina hyllningar till kvinnliga förebilder. Här är några exempel.

Natalie Johansson:

– Jag skulle vilja hylla min underbara mamma Helen Johansson, som alltid har funnits där för mig i vått och torrt, alltid jobbat så hårt för att jag skall ha det bra i svårare tider. Hon är väldigt osjälvisk och omtänksam, Underbart vacker och får höra det allt för sällan ifrån mig.

Christopher Hederström:

– Jag vill hylla Anna K Lindqvist som under hela sitt liv värnat och arbetat för jämlikhet, människorätt och empati. Jag har svårt att hitta någon jag verkligen ser upp till men om det är någon så är det du! Du kämpade emot cancer i 15 år men i slutändan vann sjukdomen. Jag saknar dig.

Ellinor Zucker:

– Jag skulle vilja hylla min mormor. Hon är inte mycket över 70år och pigg som en mört. Hon har inte haft det så lätt, efter make samt dotter (min moster) gått bort i cancer är hon endå den starkaste människan jag träffat. När min mamma föddes som döv, fanns det inget tvivel att hon skulle lära sig teckenspråk. Hon slutade som teckenspråkslärare. Det visar hur engagerad hon är i våra liv. 

– Hon ser alltid framåt och stänger alla dörrar bakom sig. Min mormor har alltid varit som en extramamma. Hon ställer alltid upp, och finns ingen tvekan om att hon alltid skulle hjälpa till om det skulle behövas. Min mormor är min hjälte och förebild. Om man skulle leva på glädje och skratt skulle min mormor leva i en evighet.

Elisabet Fridlund:

– Jag tycker att Astrid Lindgren skall få vara med. Hon var en otrolig författare och kämpade även för våra rättigheter.

Susanne Omed:

– Jag vill hylla min älskade farmor. Hon är en underbar kvinna och hon är världens snällaste gammelfarmor. Hon tänker alltid på alla andra trots att hon är mycket sjuk, hon har överlevt stroke och flera hjärnblödningar i höst fyller hon 84 år. Jag älskar dig farmor.

Rebecca Söderquist:

– Jag vill hylla min mamma. Hon föddes 1963 med ryggmärgsbråck. Trots att alla sa att hon aldrig skulle kunna gå och inte ens överleva så lyckades hon med sin envishet att lära sig gå och föda två barn. Hon är en otroligt stark person och en stor förebild. Hon är alltid lätt att prata med och försöker alltid att hjälpa andra, även mina kompisar kommer till henne för att få uppmuntran och stöd. Hon är den starkaste kvinnan jag känner och förtjänar att få något tillbaka!

Michelle Mattiasson:

– Jag vill hedra min mamma, hjälte, förebild & bästa vän på internationella kvinnodagen! Min mamma är en guldstjärna alla dagar, äger en styrka från ovan och har ett leende som bländar.


Jennie Carlsson (och systrarna Emelie och Louise):

– Jag vill gärna hylla min fina mamma imorgon. Min motivering är att hon är världens finaste människa som är guldvärd och jag älskar henne av hela mitt hjärta. Hon ställer alltid upp och visar sitt stöd i alla situationer. Jag vill visa alla hur fin hon är, tror hon hade behövt ett litet lyft nu då hon går igen om tufft tid.

– Jag skriver från mig och mina två systrar som gärna också vill hylla denna underbara och starka kvinna! Vi är evigt tacksamma om du skulle vilja berätta för världen att hon är en underbar person som är älskad av hennes döttrar och vänner. Mamma du är stark och tar dig igenom detta! Vi älskar dig.


Emelie Bohjort:

– Jag skulle vilja hylla min mamma Erika Persson. Hon gick in i väggen för ett x antal år sedan och har gått igenom en hel del väldigt jobbiga stunder, kämpat sig fram genom eld och vatten. Trots det så ställer hon alltid upp för mig, familjen och andra människor och gör allt hon kan i alla lägen och situationer. Hon är en helt genomsnäll och godhjärtad människa, tar andra människor i första hand innan hon ens tänker tanken på att tänka på sig själv.

– Det går inte beskriva med ord hur mycket hon betyder för både mig och andra i hennes närhet. Hon är en klippa, guld värd. Skulle ge henne hela världen om det så gick!

 

Gia-Angelina:– Jag vill hylla min vackra mamma som är det största inspirationen i mitt liv. Hon är inte bara snäll, omtänksam och smart, men helt enkelt helt fantastisk. Hon är den enda jag litar på och hon är hela min värld. Utan henne är jag inte hel.
– Jag vill hylla henne för den vackra och underbara människa hon är, både på insida och utsida.

:


Även på Twitter har hyllningar trillat in under hashtagen #kvinna24: