Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ung vänster: "Vi har blivit hotade utav AFA"

Ung Vänster skriver på sin blogg att de utsatts av hot från Antifascistisk Aktion.
1 av 2

Ung Vänster skriver på sin blogg att de utsatts av hot från Antifascistisk Aktion.

Ung Vänsters blogg

Anledningen ska vara att Antifascistisk Aktion ville ha talartid.
2 av 2

Anledningen ska vara att Antifascistisk Aktion ville ha talartid.

Montage

Nyheter | 14/03/2014 21:36

Ung vänster uppger att tre män från AFA hotat organisationens ombudsmän – för att få talartid på den antirastistiska demonstration som kommer äga rum under lördagen. Nu bemöter AFA kritiken.

STOCKHOLM. I ett inlägg på Ung vänster Storstockholms blogg berättar organisationen att tre män i 25-årsåldern från Antifascistisk Aktion, kom in på Ung vänster Storstockholms distriktscentral på fredagkvällen. Männen krävde enligt Ung vänster att få talartid på den manifestation som ska hållas på Medborgarplatsen under lördagen. 

Stämningen ska enligt organisationen ha blivit så hotfull att Ung vänsters ombudsmän lovade talartid åt männen, för att de skulle gå därifrån. 

”Jävligt svårt för Ung vänster i framtiden”

– De uttryckte hot i form av att de ska förstöra på demonstrationen, se till att talarna inte ska kunna tala, och att de ska göra det ”jävligt svårt för Ung vänster i framtiden”, säger Ung vänster Storstockholms ordförande Dina Viksten Abrahamson till Dagens ETC.

Ung vänster hade redan sagt att AFA fick vara medarrangörer men hade inte garanterat någon talartid till organisationen. 

Händelsen skedde samma dag som Ung vänster tagit avstånd från AFA i Sveriges Radio.  

"Har ingenting gemensamt"

– Vi har ingenting gemensamt med dem, sa Ung vänsters pressekreterare Tove Liljeholm till P4 Västmanland tidigare under fredagen och tillade: 

– Vi tycker inte att man ska samarbeta med den här typen av organisationer, eftersom det är en typ av organisation som vi menar skadar vänstern.

 Liljeholm och syftade på både AFA och Revolutionära Fronten.

Enligt Ung vänsters blogg hotade männen även att förstöra för andra manifestationer runt om i landet. 

– Säkerheten kommer därför att förstärkas inför manifestationen i morgon, säger Dina Viksten Abrahamson till Dagens ETC.

AFA Stockholm dementerar uppgifterna om hot men erkänner att de besökt Ung vänster för att samtala. 

"Vi i AFA Stockholm vill med detta uttalande bemöta och fördöma de falska uppgifter som Ung Vänster Stockholm har gått ut med. Det stämmer att tre av oss under dagen har besökt Ung Vänster för att samtala om arrangemanget och framföra våra ståndpunkter, vi har dock INTE hotat någon, eller sagt att vi ska ”pissa” på någon vilket Ung Vänster påstår i sitt uttalande. "

Läs hela uttalandet här