Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ricardo: "Därför slog jag min sambo"

- 20/03/2014, 17:34
Ricardo Hed hos Malou och "Efter tio".
1 av 2

Ricardo Hed hos Malou och "Efter tio".

Faksimil TV4

Han berättade om varför han slog sin sambo.
2 av 2

Han berättade om varför han slog sin sambo.

Faksimil TV4

I TV4:s "Efter tio" berättade Ricardo Hed om varför han slog sin sambo – något han senare erkände. Nu har han gått ett program hos Kriminalvården.

Under veckan har TV4:s program "Efter tio" med programledaren Malou von Sivers haft temat "Mäns våld mot kvinnor". På torsdagen gästades programmet av Ricardo Hed, som dömdes till fängelse för grov kvinnofridskränkning.

Han berättade bland annat hur han "visat tänderna" i hemmet genom att slå i dörrar och andra materiella saker. Men till slut slog han sin sambo.

Malou: Vad var det som du inte klarade av?

– Bilden av mig själv och den här bräckliga självkänslan, säger Ricardo i programmet.

Erkände: "Jag ville hitta mig själv"

Han ville inte gå in på vad som hände sedan, men konstaterade att han "agerat affektivt med våld".

Till skillnad från många andra erkände Ricardo när han anmäldes av sambon. Något han ska ha kritiserats för av andra män.

– Det får de tycka, jag ville hitta mig själv och den kärleksfulla känsla jag har.

Nu har han gått i Kriminalvårdens IDAP-program för män som dömts för denna typ av brott. Något som gett honom verktyg att hålla sig borta från våldet.

– Det är skönt att kunna sitta i en grupp tillsammans med andra män och uppleva att det här är inte något jag bär på ensam, säger han i "Efter tio" om IDAP.

Se hela samtalet från "Efter tio" här: