"Köttade ni han?" – Sex vänsterextrema åtalas

Efter polisens "Operation Eskil" mot vänsterextrema grupper i Mälardalen åtalas nu sex personer ur Revolutionära Fronten. Det rör sig om bland annat misshandel och olaga hot.


Säpos analytiker vittnar

I åtalet konstaterar åklagaren att Säpos chefsanalytiker Ahn-Za Hagström kommer att vittna under rättegången. Hon ska bland annat försöka påvisa vilka roller de åtalade personerna haft inom Revolutionära Fronten.

SVERIGE. Den 19 november slog polis till på flera platser i Mälardalen i en så kallad gryningsräd. Målet var ett antal personer med kopplingar till vänsterextrema Revolutionära Fronten (RF).

På torsdagen åtalades sex personer vid Västmanlands tingsrätt. Det handlar om nio åtalspunkter, bland annat misshandel, olaga hot, skadegörelse och försök till mordbrand.

"Köttade ni han?"

Bland bevisningen återfinns chattkonversationer mellan de åtalade. Exempelvis angående en misshandel av en medlem i en nynazistisk organisation.

– Köttade ni han X eller va han heter, snubben som åkte på däng med sin nassebrud?

– Japp, hon slog jag i ansiktet med ett dammsugarrör.

Hotade moderatpolitiker

En annan händelse som åtalet omfattar är en attack då RF slagit in en yxa i en persons dörr och kastat in ammoniak i brevinkastet, skriver Expressen.

En av personerna åtalas för olaga hot efter att ha hotat en moderatpolitiker. Han ska ha sagt till honom att han skulle döda honom om han inte slutade med sitt politiska engagemang.

/
/
tal
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!