Ali Johansson sprang från Växjö till Göteborg.
Ali Johansson sprang från Växjö till Göteborg. - Foto: Ali Johansson

Springer för att bevisa att inget är omöjligt

Trots att du inte har speciellt goda förutsättningar kan du genomföra nästan vad som helst, det är budskapet som Ali Johansson från Malmö vill sprida.


Segway

Mange åkte 140 mil på segway från Stockholm till Jukkasjäärvi.

Varför? Ja, varför inte?

SVERIGE. Nästan 24 mil ska Ali Johansson springa för att visa att allting går om man bara vill.

– Man kan genomföra nästan vad som helst, det sitter i huvudet, säger Ali till Nyheter24.

Rädda Barnen

Ali har sprungit vägen mellan Växjö och Göteborg. Initiativet går under Rädda Barnen och deras projekt "Allt eller inget" som Ali jobbar med.

– Vi hjälper ungdomar i ett socioekonomiskt utsatt område utanför Malmö, berättar Ali och fortsätter:

– Vi frågar dem vad de vill göra, vad de vill jobba med, om de vill plugga och sådant. Om det då är någon som vill bli polis, så tar vi den personen till en polisstation där de får se hur det går till och får information om vad som behövs för att jobba med just det. Vi visar också vilka jobb som finns som alternativ om man väljer att inte studera. 

Återkommande

Ali springer för att visa dessa ungdomar att trots att man inte har så goda förutsättningar så går det att lyckas med det man bestämmer sig för.

– Det är en lång väg att gå och ibland försvinner motivationen men det är bara att kämpa på.

Resan startade 1 april och i fredags, den 4 april, sprang Ali i mål i Göteborg – och det är inte sista gången han ska genomföra detta.

– Jag kommer göra detta varje år under samma tid och så ska de som vill få följa med för en summa pengar. Också skänker vi alla pengarna oavkortat till det projekt jag är med och arbetar med, avslutar Ali.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!