Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tårgasade ihjäl katt – får inte mata eller ta hand om andras djur

- 07/04/2014, 11:05
Mannen har nu ett totalt djurförbud.
1 av 3

Mannen har nu ett totalt djurförbud.

AP

Han dömdes för djurplågeri efter att ha tårgasat ihjäl en katt.
2 av 3

Han dömdes för djurplågeri efter att ha tårgasat ihjäl en katt.

AP

Han får varken äga eller ta hand om djur nu.
3 av 3

Han får varken äga eller ta hand om djur nu.

Ap

Den 21-årige mannen i Östersund dömdes för djurplågeri men har nu också belagts med ett totalt djurförbud som innebär att han varken får äga eller ta hand om andras djur.

ÖSTERSUND. En 21-årig man dömdes i 2013 till skyddstillsyn och samhällstjänst för bland annat djurplågeri, skriver LT.

Detta efter att han hade stoppat ner en katt i en väska och sedan sprayat med tårgas ner i väskan, något som i slutändan ledde till att katten fick avlivas på grund av sina skador.

Får inte äga djur

Inte nog med domen så har nu också länsstyrelsen beslutat att mannen får ett totalt djurförbud på obestämd tid. Förbudet innebär att han inte får äga djur eller ta hand om någon annans djur.

"Du har visat prov på ett synnerligen omdömeslöst handlande och det är inte uppenbart att ett upprepande inte kommer att inträffa", skriver länsstyrelsen i sitt beslut.

Omhändertas

Skulle han mot någon förmodan ta hand om någon annans djur så kan det djuret omhändertas av Länsstyrelsen – om det är så att ägaren visste sedan innan att mannen har ett djurförbud, skriver LT.