Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kängan till patriarkatet: "Peppigaste på länge"

Isabelle Pedersen och Louisa Thorselius.
1 av 3

Isabelle Pedersen och Louisa Thorselius.

Christian Gustavsson

Tjejerna gjorde en musikvideo.
2 av 3

Tjejerna gjorde en musikvideo.

Isabelle Pedersen

Resultatet blev "Hejdå patriarkatet".
3 av 3

Resultatet blev "Hejdå patriarkatet".

Isabelle Pedersen

Nyheter | 12/04/2014 17:07

Isabelle Pedersen och Louisa Thorselius hade en helt annan idé till filmprojektet i skolan i stället för den ursprungliga. Resultatet blev den feministiska musikvideon "Hejdå patriarkatet".
– Vi fick toppbetyg, säger Isabelle till Nyheter24.

STOCKHOLM. Isabelle Pedersen, 31, och Louisa Thorselius, 23, studerar till webbkommunikatörer på Medieinstitutet i Stockholm och fick i uppgift att göra en reklamfilm för engångstandborstar – något som spontant inte kändes så lockande.

– Vi kände att vi ville göra något eget och lägga energi på något vi står för. Först tänkte vi göra en dokumentär om feminism men eftersom båda gillar att sjunga så kom vi fram till att musik når ut på ett annat sätt och då kändes en låt som en mer slagkraftig grej att göra, säger Isabelle till Nyheter24.

Ställde upp och sjöng

Tillsammans med David Pagmar, som producerade musiken, fick de till slut ihop videon "Hejdå patriarkatet" där 15 kända bloggare, politiker och vänner till duon ställde upp och sjöng.

– Det är över 7 000 visningar på klippet på en dag och vi har bara fått positiv respons skulle jag säga. Det är många som har delat klippet och många kommenterar att det här är "sommarens hit" och "det peppigaste på länge".

Projektet, som höll på under tre veckors tid – och en hel fritid– redovisades i onsdags.

– Louisa redovisade filmen och alla var positiva och imponerade över att vi hade lagt ner så mycket tid och fått så bra resultat.

Och betyget…?

– Vi fick toppbetyg såklart, avslutar Isabelle.

Titta på musikvideon här: