Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kändisarna sjunger för Dawit Isaak i ny video

- 20/05/2014, 13:19 -
Kändisarna sjunger för Dawit Isaak.
1 av 2

Kändisarna sjunger för Dawit Isaak.

Faksimil/Montage

Edda Magnason och Filip Hammar i videon.
2 av 2

Edda Magnason och Filip Hammar i videon.

Faksimil Youtube

Den svenske journalisten Dawit Isaak har suttit fängslad i 13 år. Nu uppmärksammas fallet av bland andra Sebbe Staxx, Adam Tensta, Elin Lanto, Filip och Fredrik, Edda Magnason och Cleo.

Den svenske journalisten Dawit Isaakhar suttit fängslad i Eritera utan rättegång sedan 2001. Hans fallhar varit mycket uppmärksammat och flera gånger har det varit på tal att han är på väg att släppas. Men i dag, 13 år senare, sitter han fortfarande fängslad.

Släpper musikvideo

Free Dawit Isaak är enstödorganisation som jobbar med att uppmärksamma Dawits fall.Organisationen har nu släppt en video tillsammans med en radkändisar där de sjunger för Dawit.

I videon har de fått tolka ochgestalta hur det är att vara inspärrad i en liten cell i många år. Låtenheter ”Fågelsång” och är skriven av Sebbe Staxx, DanielBoyacioglu och Moh Denebi.

I videon och låten medverkar blandannat Timbuktu, Cleo, Filip Hammar och Fredrik Wikingsson, Ola Rapaceoch Anna Herdenstam. På Free Dawits sajt finns en lista på samtliga deltagare.

Se videon här: