Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sju vänsterextremister döms för våldsbrott

- 21/05/2014, 11:23 -
Polisen slog till mot RF i vintras.
1 av 3

Polisen slog till mot RF i vintras.

Faksimil Youtube

Ur en av RF:s egna propagandavideos.
2 av 3

Ur en av RF:s egna propagandavideos.

Faksimil Youtube

Revolutionära fronten.
3 av 3

Revolutionära fronten.

Faksimil Youtube

Det uppmärksammade målet mot åtta personer med kopplingar till Revolutionära Fronten har nu lett till sju döms.

STOCKHOLM. På onsdagen dömdes sju personer med kopplingar till vänsterextrema Revolutionära fronten för flera olika brott. Flera döms till fängelse.

Fem av dem döms för misshandel vid två tillfällen, misshandel som bedöms som grov eftersom de använt tillhyggen och riktat våld mot huvudet.

Två av de dömda får villkorlig dom – de andra mellan ett år och två år och fyra månaders fängelse. Den som får det hårdaste straffet har gjort sig skyldig till två fall av grov misshandel.

Sprejade "nassesvin"

Flera av de dömda har även gjort sig skyldiga till skadegörelse och olaga hot då de gått till attack och bland annat sprejat "nassesvin" på en persons bostad.

Enligt tingsrätten har brottsligheten utövats i organiserad form, i Revolutionära frontens namn.

– De åtalade är inte några ”vanliga” våldsverkare. Brotten blir helt obegripliga om man inte förstår att de ingått som ett led i Revolutionära frontens verksamhet, säger rättens ordförande rådmannen Bertil Sundin i ett pressmeddelande.

En frias

En av de åtalade dömdes för förberedelse till mordbrand sedan han beväpnat sig med molotovcocktails.

En åtalad friades helt.

I slutet av april dömdes Joel Bjurströmer Almgren, som anses vara en av Revolutionära frontens grundare, till sex år och sex månaders fängelse för att ha knivhuggit en nazist i Kärrtorp. Detta sedan nazistiska Svenska motståndsrörelsen attackerat en antirasistisk manifestation.