Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nazist greps med yxa och kniv i sin bil

- 22/05/2014, 19:08
Nazisten greps vid en rutinkontroll.

Nazisten greps vid en rutinkontroll.

TT / Polisen

En man med kopplingar till vit makt-rörelsen togs beväpnad – men menar att allt var i självförsvarssyfte.

ESKILSTUNA. En 27-årig man togs av polisen med både yxa och kniv vid en rutinkontroll av hans bil i Torshälla. Mannen har starka kopplingar till vit makt-rörelsen och har tidigare attackerats av vänsterextrema Revolutionära fronten (RF).

Nu har han dock själv dömts för att ha beväpnat sig. Totalt blev det 50 dagsböter motsvarande 6 000 kronor för brott mot knivlagen, trots att han hävdade att han haft vapnen för att kunna försvara sig, skriver Eskilstuna-Kuriren.

Attackerades med rökfackla

Mannen attackerades flera gånger under de våldsamheter mellan höger- och vänsterextrema som ägde rum i Mälardalen 2013. Vid ett tillfälle kastade medlemmar från RF in en rökfackla i hans bostad och slog sedan sönder inredningen med slagträn och yxor, enligt Eskilstuna-Kuriren.

Det hela ledde till en högerextrem motattack med bland annat hembesök och en knivattack mot en högerextrem person i centrala Eskilstuna.

I april dömdes en av de som var mest inblandad från RF under 2013 års oroligheter.