Lördag 31 Jul
Stockholm

Nazist greps med yxa och kniv i sin bil

Nazisten greps vid en rutinkontroll.
Nazisten greps vid en rutinkontroll. Foto: TT / Polisen

En man med kopplingar till vit makt-rörelsen togs beväpnad – men menar att allt var i självförsvarssyfte.

Kommentera (9)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
"Högerextrema är passiva"

Enligt uppgifter till Eskilstuna-Kuriren pågår inga spaningsuppdrag från polisen mot de högerextrema rörelserna i Mälardalen.

– Det finns personer från vit makt-världen med extrema åsikter i vårt distrikt. Men vi kan inte se att det finns några nyckelpersoner från den rörelsen här just nu. Det kan ändras fort eftersom det är valår men i nuläget uppfattar vi dem som ganska passiva, säger Lars-Erik Sundqvist, tillförordnad chef på kriminalunderrättelsetjänsten, till tidningen.

ESKILSTUNA. En 27-årig man togs av polisen med både yxa och kniv vid en rutinkontroll av hans bil i Torshälla. Mannen har starka kopplingar till vit makt-rörelsen och har tidigare attackerats av vänsterextrema Revolutionära fronten (RF).

Nu har han dock själv dömts för att ha beväpnat sig. Totalt blev det 50 dagsböter motsvarande 6 000 kronor för brott mot knivlagen, trots att han hävdade att han haft vapnen för att kunna försvara sig, skriver Eskilstuna-Kuriren.

Attackerades med rökfackla

Mannen attackerades flera gånger under de våldsamheter mellan höger- och vänsterextrema som ägde rum i Mälardalen 2013. Vid ett tillfälle kastade medlemmar från RF in en rökfackla i hans bostad och slog sedan sönder inredningen med slagträn och yxor, enligt Eskilstuna-Kuriren.

Det hela ledde till en högerextrem motattack med bland annat hembesök och en knivattack mot en högerextrem person i centrala Eskilstuna.

I april dömdes en av de som var mest inblandad från RF under 2013 års oroligheter.

Kommentera (9)
Kopiera länk
Dela