Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lundsbergselev hotade personal med sax

- 28/05/2014, 08:21
Lundsbergs skola i Storfors.
1 av 2

Lundsbergs skola i Storfors.

TT

Eleven "skojade" – och friades senare i tingsrätten.
2 av 2

Eleven "skojade" – och friades senare i tingsrätten.

ERIK MÅRTENSSON / TT

En elev på riksinternatet Lundsbergs skola drog fram en sax och höll den mot en cafévärdinnas hals. Men det var "ett skämt", menar föräldrarna.

STORFORS. "Ett bus/skämt från sonens sida".

Så beskriver föräldrarna händelsen där deras son, en elev på riksinternatet Lundsbergs skola, hållit en sax mot en cafévärdinnas hals på skolan. Enligt dem hade han bara berättat om en lönnmördare för en vän i personalen och skulle visa på henne hur en sådan går till attack.

Friades – nu anmäls skolan

Tredjeringaren anmäldes för saxhotet och åtalades – men friades senare i tingsrätten, skriver NWT.se.

Nu har dock föräldrarna valt att anmäla skolan eftersom de anser att sonen tog illa vid sig av straffet han fick av skolledningen efter händelsen.

Stängdes av

Rektorn tog nämligen inte lätt på hotet, som ägde rum hösten 2012, och valde att stänga av eleven i totalt fem veckor. Föräldrarna var tvungna att visa upp intyg på att sonen var frisk och drogfri innan han fick komma tillbaka, skriver NWT.se.

Föräldrarna hävdar att rektorn också antytt att deras son har psykiska problem. De tror att behandlingen beror på att de kritiserat skolans så kallade kamratuppfostran.