Fredag 23 Jul
Stockholm

Lundsbergselev hotade personal med sax

Lundsbergs skola i Storfors.
1 av 2
Lundsbergs skola i Storfors. Foto: TT
Eleven "skojade" – och friades senare i tingsrätten.
2 av 2
Eleven "skojade" – och friades senare i tingsrätten. Foto: ERIK MÅRTENSSON / TT

En elev på riksinternatet Lundsbergs skola drog fram en sax och höll den mot en cafévärdinnas hals. Men det var "ett skämt", menar föräldrarna.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Strykjärns-skandalen

I början av året dömdes två elever efter den så kallade strykjärnsskandalen som var nära att leda till att Lundsbergs stängdes ned helt. De två ska ha hållt ett strykjärn mot en yngre elevs rygg till denne fick brännskador. De dömdes för vållande till kroppsskada.

Sammanlagt friades sju andra elever och en 47-årig elevhemsföreståndare för bland annat olaga hot.

STORFORS. "Ett bus/skämt från sonens sida".

Så beskriver föräldrarna händelsen där deras son, en elev på riksinternatet Lundsbergs skola, hållit en sax mot en cafévärdinnas hals på skolan. Enligt dem hade han bara berättat om en lönnmördare för en vän i personalen och skulle visa på henne hur en sådan går till attack.

Friades – nu anmäls skolan

Tredjeringaren anmäldes för saxhotet och åtalades – men friades senare i tingsrätten, skriver NWT.se.

Nu har dock föräldrarna valt att anmäla skolan eftersom de anser att sonen tog illa vid sig av straffet han fick av skolledningen efter händelsen.

Stängdes av

Rektorn tog nämligen inte lätt på hotet, som ägde rum hösten 2012, och valde att stänga av eleven i totalt fem veckor. Föräldrarna var tvungna att visa upp intyg på att sonen var frisk och drogfri innan han fick komma tillbaka, skriver NWT.se.

Föräldrarna hävdar att rektorn också antytt att deras son har psykiska problem. De tror att behandlingen beror på att de kritiserat skolans så kallade kamratuppfostran.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela