Ett gyllene tillfälle att rekrytera.
1 av 4
Ett gyllene tillfälle att rekrytera. - Foto: Montage
Banderollen som cirkulerade över studenterna.
2 av 4
Banderollen som cirkulerade över studenterna. - Foto: Foto: Sweddit.
Studenterna såg den från sina flak.
3 av 4
Studenterna såg den från sina flak. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Och sjöng lite.
4 av 4
Och sjöng lite. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Rekryterade studenter från luften: "Bra tillfälle"

I Västerås ligger man inte på latsidan – rekryteringen till arbetslivet började redan när studenterna sprang ut.


VÄSTERÅS. När gymnasiestudenterna i Västerås under torsdagen sprang ut till friheten kunde de från sina studentflak se en banderoll på himlen. Den löd inte: "gratulerar till examen" eller "lycka till i framtiden" istället stod det: "ABB.se/jobb"

En bild på banderollen på Västeråshimlen hamnade genast på nätforumet Sweddit där kommentarerna inte lät sig vänta: "Studentfesten borde ju ersättas med att alla far ner och skriver in sig på arbetsförmedlingen", skrev en användare. 

Nyheter24 ringer upp presschef Christine Gunnarsson på ABB Västerås, som bekräftar att de rekryterat från luften när studenterna sprang ut. 

– Det är HR-avdelningen (human resources. reds anm.) som ligger bakom det, och jag tror att de kände att det var ett bra tillfälle att påpeka att vi har lediga jobb, säger hon. 

Jonas Ohlsson, 18, sprang ut från ABB Industrigymnasium i Västerås under torsdagen. 

– Klockan var runt tolv när vi stod på flaket och planet flög förbi med banderollen. Alla reagerade på det, så sjöng vi lite "ABB" och pekade lite och skrattade lite. 

Vad tyckte du om tilltaget?

– Det är väl smart, de vet ju att de är många studenter som inte vet vad de ska göra nästa år. Det var ju inte bara riktat till oss utan alla i Västerås. 

Ska du själv söka jobb där nu?

– Jag har redan gjort det, jag ska jobba där ett år och dokumentera projekt ute till havs. 

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ny gränsdragning pågår i svårlöst konflikt

Upphittade skelettdelar kom från en människa

Skelettdelar som hittades vid en camping i Strömstad i söndags kom från en människa, rapporterar Strömstads Tidning.

Färre abonnenter än väntat för Spotify

Strömningstjänsten Spotify redovisar en rörelsevinst på 168 miljoner euro för första kvartalet i år. Det kan jämföras med förlusten på 156 miljoner euro under motsvarande kvartal 2023.

Mamma döms – tatuerade dödskalle på sonen

Mamman lät tatuera sina barn, bland annat fick sonen en dödskalle intatuerad. Nu döms hon för fem fall av misshandel, rapporterar P4 Kalmar.

Varningen: Kontanter riskerar att bli oanvändbara

Riksbanken varnar för att kontanter kan bli "i det närmaste oanvändbara i Sverige" om åtgärder inte vidtas. – Vi behöver bromsa en utveckling där vi är på väg mot att allt färre kan betala med kontanter, säger Elin Ritola, enhetschef för betalningsanalys och innovation på Riksbanken, till SVT.

Bröt mot yttrandeförbud: Trump riskerar fängelse

Åklagarens stjärnvittne utmålas som en "vanhedrad brottsling" och "liberala aktivister" påstås ha försökt ta sig in i juryn. Trots juridisk munkavle har Donald Trump inte hållit sig från att diskutera sin brottmålsrättegång i sociala medier eller tv. Nu ska domaren ta ställning till eventuella straff.