Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rekryterade studenter från luften: "Bra tillfälle"

Ett gyllene tillfälle att rekrytera.
1 av 4

Ett gyllene tillfälle att rekrytera.

Montage

Banderollen som cirkulerade över studenterna.
2 av 4

Banderollen som cirkulerade över studenterna.

Foto: Sweddit.

Studenterna såg den från sina flak.
3 av 4

Studenterna såg den från sina flak.

TT NYHETSBYRÅN

Och sjöng lite.
4 av 4

Och sjöng lite.

TT NYHETSBYRÅN

Nyheter | 07/06/2014 12:06

I Västerås ligger man inte på latsidan – rekryteringen till arbetslivet började redan när studenterna sprang ut.

VÄSTERÅS. När gymnasiestudenterna i Västerås under torsdagen sprang ut till friheten kunde de från sina studentflak se en banderoll på himlen. Den löd inte: "gratulerar till examen" eller "lycka till i framtiden" istället stod det: "ABB.se/jobb"

En bild på banderollen på Västeråshimlen hamnade genast på nätforumet Sweddit där kommentarerna inte lät sig vänta: "Studentfesten borde ju ersättas med att alla far ner och skriver in sig på arbetsförmedlingen", skrev en användare. 

Nyheter24 ringer upp presschef Christine Gunnarsson på ABB Västerås, som bekräftar att de rekryterat från luften när studenterna sprang ut. 

– Det är HR-avdelningen (human resources. reds anm.) som ligger bakom det, och jag tror att de kände att det var ett bra tillfälle att påpeka att vi har lediga jobb, säger hon. 

Jonas Ohlsson, 18, sprang ut från ABB Industrigymnasium i Västerås under torsdagen. 

– Klockan var runt tolv när vi stod på flaket och planet flög förbi med banderollen. Alla reagerade på det, så sjöng vi lite "ABB" och pekade lite och skrattade lite. 

Vad tyckte du om tilltaget?

– Det är väl smart, de vet ju att de är många studenter som inte vet vad de ska göra nästa år. Det var ju inte bara riktat till oss utan alla i Västerås. 

Ska du själv söka jobb där nu?

– Jag har redan gjort det, jag ska jobba där ett år och dokumentera projekt ute till havs.