Skulle undersöka högerögat – blev opererad på vänster.
Skulle undersöka högerögat – blev opererad på vänster. - Foto: FOTOGRAFERNA HOLMBERG

Skulle undersöka högerögat – blev opererad på vänster

Kvinnan skulle undersöka sitt högra öga, men efter ett missförstånd lämnade hon sjukhuset opererad – på sitt vänstra öga. Nu lex Maria-anmäls Visby lasarett.


Felbehandling

Ibland sker det misstag, även inom sjukvården. Vissa gånger är felen mer anmärkningsvärda än andra, som den gången en veterinär i Denver behandlade en man så illa att han tvingades amputera tre tår.

VISBY. Att få fel behandling på sjukhus är många människors värsta mardröm. Nu har det hänt en kvinna på Gotland. 

Fick laserbehandling

Kvinnan uppsökte sjukhuset för att undersöka sitt högra öga, på vilket hon tidigare haft nedsatt syn. Hon fick dock lämna sjukhuset utan undersökning. Istället hade hon fått en laserbehandling på vänster öga. Fel behandling och fel öga, det vill säga.

Fick yngre mans behandling

Operationen var avsedd för en yngre man, enligt den lex Maria-anmälan som Region Gotland skickat in.

– Patienten skulle inte ha opererats utan hon skulle ha undersökts för ett ögonbesvär. Jag känner inte till att detta hänt tidigare, nu måste vi säkerställa att det inte händer igen, säger Gunnar Ramstedt chefsläkare i hälso- och sjukvårdsförvaltningen Region Gotland, enligt nyhetsbyrån Siren. 

Inga men

Laserbehandlingen ska, enligt regionens anmälan, inte medföra några men för den felbehandlade kvinnan. En internutredning kommer att skickas in vid senare tillfälle.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

En häktad för deltagande i terrororganisation

En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.

Sambo? Så delar du upp ekonomin med din partner

Brukar du och din partner bli osams över ekonomin? Nyheter24 har pratat med Madelén Falkenhäll, hållbarhetsekonom på Swedbank, som berättar hur man kan tänka när man ska dela upp ekonomin med sin partner.

Det vill svenskarna helst ha på sig när de begravs

1 timme sedan
Här är plaggen som svenskarna helst har på sig i graven när de begravs. Vissa plagg är med otippade än andra. Vad hade du velat ha på dig när du begravs?

Stockholmsbörsen flyttar – här är nya adressen

1 timme sedan
Stockholmsbörsen ska flytta. Om ett år ska de 900 anställda byta arbetsplats från Frihamnen till Stockholm City. Det är inte ett problem att lokalerna är mindre eftersom fler jobbar hemifrån sedan pandemin, berättar Nasdaqs pressansvarige, Erik Gruvfors.