Hästen Jamba misshandlades i underlivet. OBS. Genrebild.
1 av 2
Hästen Jamba misshandlades i underlivet. OBS. Genrebild. - Foto: AP
Misshandeln är en i raden mot hästar som uppmärksammats de senaste åren. OBS. Genrebild.
2 av 2
Misshandeln är en i raden mot hästar som uppmärksammats de senaste åren. OBS. Genrebild. - Foto: AP

Hästen Jamba svårt skuren i underlivet

Den 15-åriga hästen Jamba misshandlades i helgen.


Djurplågeri

Misshandel mot djur sker dagligen. Jamba är en i raden av många hästar, och andra djur, som råkat ut för liknande förövare. Nyheter24 har tidigare uppmärksammat bland annat katten Bison, som sköts i munnen med ett gevär, samt en annan katt, som gasades ihjäl av sin ägare.

KORSBERGA. Någon har under helgens lopp tagit sig in i hästen Jambas hage och skurit henne i underlivet. Om det blev ägaren Sara varse när hon på söndagsförmiddagen hörde ett skrik från hagen, skriver Jönköpings-Posten. 

Mycket blod

När Sara kom till platsen upptäckte hon att hästens täcke knäppts upp vid baken. Täcket var dränkt av blod, som även rann längs hästens ben. Ägaren undersökte hästen och upptäckte ett skärsår inne i vaginan. Förövaren hade dessutom skurit hästen med flera snitt på vänster framben. 

Psykiskt påfrestande

Sara började ta hand om Jamba, som är en rädd och skygg häst, för sju år sedan. Hon har arbetat mycket med hästens osäkerhet, och nu tror hon att påfrestningarna kan bli för mycket. 

– Jag har arbetat hårt för att få hennes tillit, detta är det sista hon behövde. Nu både äter och dricker hon dåligt, säger hon till Jönköpings-Posten, och förklarar hur misshandeln kan ha gått obemärkt förbi:

– Hon står stilla då någon skadar henne. Hon vet att det annars bara innebär fler slag. Dessutom är Jamba flockledaren, hon ville skydda sin flock.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bättre än väntat från Avanza

Risk för nya ras i danska Børsen

Det finns risk för att fler delar av den brandhärjade historiska byggnaden Børsen i Köpenhamn kollapsar.

Börsen väntas falla efter Israelattack

Det ser ut att bli en minusöppning på Stockholmsbörsen, enligt förhandeln på IG Markets. På flera ledande Europabörser pekar det också mot minussiffror efter uppgifter om att Israel ska ha attackerat mål i Iran.

Morgonens nyheter 19 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

Två unga män döda i våldsam krasch

En 18-årig man och en 20-årig har dött i en bilkrasch i Eskilstuna, säger polisen till Aftonbladet. Olyckan skedde kort efter midnatt.

Fler tror på stigande bopriser

Svenskarnas tro på stigande bostadspriser ökar för sjätte månaden i rad. Mer än hälften tror på en uppgång under året, visar Länsförsäkringarnas mätning Boprisbarometer.