Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pendeltågstrafiken i strejk – lagom till midsommarfirandet

Strejk
1 av 1

Strejk.

Pontus Lundahl/Scanpix

Nyheter | 10/06/2014 14:59

Nu kommer pendeltågstrafiken i Stockholm att tas ut i strejk.

STOCKHOLM. Fackförbundet Seko tar ut sina medlemmar i strejk – lagom till midsommar. Det på grund av konflikten som råder mellan Veolia och arbetsgivarorganisationen Almega.

Pendeltågstrafiken i Stockholm kommer att lamslås under midsommarhelgen samt Krösatågen.

– Nu får Almega bestämma sig för hur länge resenärerna ska få betala priset för principer. Våra medlemmar befinner sig i en verklighet med otrygga anställningar och en ökad press. Våra medlemmars verklighet är viktigare än Almegas principer, säger Janne Rudén, Sekos förbundsordförande, i ett pressmeddelande.

Dåliga jobbvillkor

Bakgrunden till strejken är jobbvillkoren för de som är timanställda på tågen.

– Bollen ligger nu hos Almega. Almega har gång på gång avvisat våra förslag på en lösning och kommit med motförslag som inte kan betraktas som annat än oseriösa. Därför tvingas vi nu återigen utöka varslet för att få ett slut på de otrygga anställningarna, säger Valle Karlsson, avtalssekreterare på Seko.

Varslet träder i kraft den 20 juni klockan 03.00 och omfattar 142 Seko-medlemmar på Krösatågen samt 700 medlemmar inom Stockholmstågen.