Skickade brev om jobbsök – till avliden man.
1 av 2
Skickade brev om jobbsök – till avliden man. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Mannens tidigare sambo blev upprörd av brevet.
2 av 2
Mannens tidigare sambo blev upprörd av brevet. - Foto: Svenska Dagbladet

Död man kallad till jobbmöte av Arbetsförmedlingen

I ett brev adresserat till Ulf Johansson uppmanas han att göra en jobbplanering. Problemet? Ulf avled för nästan ett år sen.


61 000 till samma möte

I början av året kom över 60 000 personer till arbetsförmedlingen i centrala Stockholm – samtidigt. Av misstag hade myndigheten råkat kalla samtliga personer till ett och samma möte, vilket ledde till ett smärre kaos.

LANDSKRONA. I brevet från Arbetsförmedlingen meddelas Ulf Johansson att han tilldelats en ny handledare. Han uppmanas även till att komma in på möte för att göra en ny jobbplanering, skriver Helsingborgs Dagblad.

Död i nio månader

Vad Arbetsförmedlingen verkar ha missat är att Ulf Johansson avled i cancer för omkring nio månader sedan. Svea Laamanen, som var Ulf Johanssons sambo i över 31 år, var den som öppnade brevet.

– Jag blev ju chockad när jag öppnade brevet. Jag bara stod där, alldeles tyst. Sen blir man arg. Och ledsen. Jag skyller inte på henne på Arbetsförmedlingen. Naturligtvis var det inte meningen. Men det är ändå en myndighet. Man tycker att de borde ha bättre koll, säger hon till Helsingborgs Dagblad.

Ångerfull

Svea Laamanen ringde upp handläggaren som var ångerfull. Skadan var dock redan skedd.

– Hon är ändå en myndighetsperson! Vi vanliga måste sköta oss in i minsta detalj! Och vill regeringen att man ska arbeta också efter sin död? säger Laamanen till Helsingborgs Dagblad.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!