Brrr. Det kan bli kallt i midsommar.
1 av 3
Brrr. Det kan bli kallt i midsommar. - Foto: TT
I helgen inleds midsommarfirandet.
2 av 3
I helgen inleds midsommarfirandet. - Foto: MAJA SUSLIN / TT
Snö väntas på flera håll i norra Sverige.
3 av 3
Snö väntas på flera håll i norra Sverige. - Foto: HASSE HOLMBERG / TT

Här blir det snö i midsommar

Har du planerat att äta sillunch utomhus i år? Dags att avboka det.


Snöchock

Midsommarveckan inleddes med snö i bland annat Kiruna, något som verkar ha lett till starka reaktioner hos lokaltidningen Kuriren.

SVERIGE. Midsommarveckan har redan dragit igång men det blir tyvärr ingen solig och varm vecka i Sverige i år. Det utlovas lägre temperaturer, vind och till och med snö i Norrland. 

– Högtryck, vindar och riktig kylig luft sveper in i norra Sverige vilket kan leda till snöbyar och minusgrader på vissa håll, säger Mattias Lind meteorolog på SMHI till Nyheter24 och 
fortsätter: 

– Det kom tre centimeter snö i Kattjåkk i natt och just nu observeras det snöbyar i bland annat Karesuando. Snöbyar allra längst upp i norr och det kan fortsätta framåt mot midsommarhelgen.

Kallare än vanligt

Enligt SMHI är temperaturer i hela landet blygsamma för årstiden. Temperaturen i norra Sverige ligger nu mycket under det normala för årstiden. I södra Sverige är det däremot relativt varm luft och temperaturen ligger strax över det normala på några håll. 

LÄS MER: Snön kom och dolde Uppsala efter valborg

Ovädret kommer att hålla i sig i alla fall ett par dagar till. Det blir en ovanligt kall, regnigt och blåsig midsommarhelg i år. Men det finns chans för sol. 

– I midsommarhelgen blir det ostadigt väder med kylig luft, regn eller skurar på de flesta håll i landet, säger Mattias Lind och fortsätter:

– Förmodligen blandas regnskurar med lite sol. Det blir dessutom lite lägre temperatur, som troligen inte når upp till 20 grader någonstans.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!