Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Här blir det snö i midsommar

Brrr. Det kan bli kallt i midsommar.
1 av 3

Brrr. Det kan bli kallt i midsommar.

TT

I helgen inleds midsommarfirandet.
2 av 3

I helgen inleds midsommarfirandet.

MAJA SUSLIN / TT

Snö väntas på flera håll i norra Sverige.
3 av 3

Snö väntas på flera håll i norra Sverige.

HASSE HOLMBERG / TT

Nyheter | 16/06/2014 13:40

Har du planerat att äta sillunch utomhus i år? Dags att avboka det.

SVERIGE. Midsommarveckan har redan dragit igång men det blir tyvärr ingen solig och varm vecka i Sverige i år. Det utlovas lägre temperaturer, vind och till och med snö i Norrland. 

– Högtryck, vindar och riktig kylig luft sveper in i norra Sverige vilket kan leda till snöbyar och minusgrader på vissa håll, säger Mattias Lind meteorolog på SMHI till Nyheter24 och 
fortsätter: 

– Det kom tre centimeter snö i Kattjåkk i natt och just nu observeras det snöbyar i bland annat Karesuando. Snöbyar allra längst upp i norr och det kan fortsätta framåt mot midsommarhelgen.

Kallare än vanligt

Enligt SMHI är temperaturer i hela landet blygsamma för årstiden. Temperaturen i norra Sverige ligger nu mycket under det normala för årstiden. I södra Sverige är det däremot relativt varm luft och temperaturen ligger strax över det normala på några håll. 

LÄS MER: Snön kom och dolde Uppsala efter valborg

Ovädret kommer att hålla i sig i alla fall ett par dagar till. Det blir en ovanligt kall, regnigt och blåsig midsommarhelg i år. Men det finns chans för sol. 

– I midsommarhelgen blir det ostadigt väder med kylig luft, regn eller skurar på de flesta håll i landet, säger Mattias Lind och fortsätter:

– Förmodligen blandas regnskurar med lite sol. Det blir dessutom lite lägre temperatur, som troligen inte når upp till 20 grader någonstans.