Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

11 skäl till varför det är bra om det regnar på midsommar

Du slipper lekarna om det regnar
1 av 1

Solbränna är en av skälen till varför en regnig midsommar är att föredra.

Citytv

Nyheter | 19/06/2014 19:10

LISTA. Vill du ha en solig och blomstrande midsommar? Tänk om - det är mycket bättre om det regnar. Här är 11 anledningar till varför.

1. Du slipper solbränna

Under för- och midsommaren är solen stark och förrädisk. En solig midsommarafton garanterar utomhusaktiviteter, och att bränna sig är ju bland det värsta som finns. En regnig midsommar gör att du slipper sveda och värk.

2. Du slipper gräsfläckar

Nya byxor, sommarskor och en fräsch vit skjorta kanske? Glöm det! Redan innan midsommarlunchen ser alla kläder ut som gröna dalmatiner-hundar.

3. Du slipper missa fotbolls-VM

Italien - Costa Rica, Schweiz - Frankrike och Honduras - Ecuador. Nuff said.

4. Du slipper leka

Brännboll, fotboll och kubb. Eller lite med ovanliga grejer. Oavsett vad så slipper du leka när regnet öser ner.

... du slipper också störa dig på din polare som alltid tar lekarna på för stort allvar.

5. Du slipper bada

På midsommarafton, när mättnaden från spritlunchen har lagt sig, är det många som väljer att ta årets första dopp. Men vattnet är ju svinkallt, så vart finns njutningen? Regnar det så slipper du

6. Du slipper brinna upp

Brasor är kanske vanligast på första maj, men även på midsommarafton eldas det på vissa håll. Vid sol och värme blir det torrt, och risken för olyckor ökar. Regn? Du slipper!

7. Du slipper dansa

Vem uppskattar egentligen små grodorna och räven som raskar? Bara barn, typ. Vuxna människor vill egentligen inte dansa.

8. Du slipper bli dyngrak

En midsommar under tak, då regnet piskar mot fönstret, är riskerna för att bli dyngrak mindre än annars. Det är bra, då slipper du göra något dumt, bråka med din polare och vakna upp som en uttorkad amöba.

9. Du slipper vissa allergier

Vid solsken ska det samlas blommor, björkris och diverse växter. Vem tänker egentligen på allergikerna? Regnar det så slipper allergiska människor må dåligt.

10. Du slipper bygga saker

Det ska snickras stångar, kransar och annat onödigt. Då kan det gå som för de här stackarna. Nej, sätt upp en tavla inomhus istället! Så kan du titta på den medan det regnar.

11. Du slipper grill-haverier

Alkohol, eld, gasol och marinerade djur i en underbar symfoni. Midsommargrillningarna är dömda att misslyckas.

TYCK TILL
Hot or Not?
Håller du med?