Nicolas och Mats har ingenstans att fira midsommar.
1 av 3
Nicolas och Mats har ingenstans att fira midsommar. - Foto: Privat/Montage
Så därför la Mats upp en annons på Bocket.
2 av 3
Så därför la Mats upp en annons på Bocket. - Foto: Privat
Och nu har oddsen för en bra midsommar ökat markant!
3 av 3
Och nu har oddsen för en bra midsommar ökat markant! - Foto: Privat

25-åriga göteborgare söker midsommarfest på Blocket

Mats och Nicolas har ingen fest att gå till på midsommarafton, eftersom de trodde att de skulle på jobb – som blev inställt. Nu söker de i stället efter lämpligt firande med annons på Blocket. – Det plingar i mobilen hela tiden, säger Mats till Nyheter24.


"Kraven"

"Därför söker vi en midsommarfest. Var som helst i Sverige. Men rimligast är om den är i Göteborg. Är den i Stockholm så går det också bra. Då kan vi ju på vägen upp låtsas att vi ska åka och jobba. Om festen har följande saker så är det ett stort plus.

Någonstans att sova.
Hallands fläder.
Öl.
Snus.
Midsommarstång.
Sill.
Nattbad.
Bastu.
Sprit.
Musik.

Killar är bra på att spritar och öla, men det är ju kul om det finns några av det motsatta könet också. En härlig mångfald helt enkelt. Jag och min kollega har inga fördomar. Du kan vara moderat, socialdemokrat, gay, hetero, bi, glad ledsen eller helt jävla bränd. Vi ger alla en chans."

GÖTEBORG. "Tjena Sverige! Jag har stora problem. Det finns tre viktiga saker i livet: Jobbet, öl och midsommarafton. Bubblare är familjen och vänner...".

Så börjar 25-årige Mats Bengtssons Blocketannons där han och kollegan Nicolas söker efter en midsommarfest. I annonsen, som kom upp på torsdagskvällen, beskriver Mats hur han och kollegan blivit lovade jobb i Stockholm under midsommar, ett jobb som senare ställdes in. 

Så därför har de inget att göra på självaste midsommarafton.

"Vi var i extas. Helt inkörda på att köra från Göteborg till Stockholm och bara grisjobba. Vad händer då? Det blir avblåst."

"Plingar i mobilen hela tiden"

Nu hoppas de därför att någon välvillig själ ska bjuda de unga männen på ett redigt firande, någonstans i Sverige. Och det tycks gå bra.

– Det plingar i mobilen hela tiden. Jag har fått en del sms och meddelanden, så nu har vi beslutsångest, säger Mats när Nyheter24 ringer upp.

Det hörs att göteborgaren redan är rutinerad. Han svarar nämligen samtalet med att säga:

– Skön 25-åring.

"Lutar åt Ulricehamn"

I annonsen skriver 25-åringarna att de söker en midsommarfest "var som helst i Sverige" och att det är "ett stort plus" om festen bland annat kan erbjuda: "Någonstans att sova, Hallands fläder, öl, snus, nattbad, sprit, musik".

– Folk har hört av sig från Hälsingland, Mariestad, Stockholm, Fårö, Jönköping, Ulricehamn, ja överallt. Dock ingen från Göteborg än.

Vad lutar det åt då?

– Jag vågar inte riktigt säga det, men kanske Ulricehamn, för de hade pool. De har det vi efterfrågar och verkar ganska så glada i ölen.

Hur fick du idéen att lägga upp en annons?

– Det var bara en tanke som flög på, jag vet inte riktigt. Men folk söker ju efter det mesta på Blocket.

Så hur ser förhoppningarna ut inför dagen?

– Jag vågar inte ha några förhoppningar alls, men hoppas att det ska bli bra.

/
/
/
/
Öl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du bjuda killarna på midsommarfest?
Tack för din röst!