Här är falukorvs-gäddan som chockade Liam, 20

- 06/07/2014, 12:27 -
Liam Mårskog gjorde sin märkligaste fiskeupptäckt någonsin.
1 av 3

Liam Mårskog gjorde sin märkligaste fiskeupptäckt någonsin.

Privat

I magen på gäddan låg en falukorv.
2 av 3

I magen på gäddan låg en falukorv.

Privat

"Den kan inte ha legat där så länge", säger Liam.
3 av 3

"Den kan inte ha legat där så länge", säger Liam.

Privat

Under sista natten på fiskeresan gjorde kompisgänget sitt märkligaste fiskefynd någonsin.

Liam Mårskog, 20, från Delsbo i närheten av Hudiksvall var under veckan på fiskeresa i Härjedalsfjällen tillsammans med några kompisar. Under resans sista kväll fick de troligtvis sin konstigaste fiskeupplevelse någonsin. I magen på den gädda som Liam drog upp låg en bit falukorv, helt intakt. 

– Vi brukar åka dit varje år, och jag har varit med sedan i början av 2000. Vi hade varit där i fem dagar när vi, natten till igår, såg en stor gädda komma glidandes. Vi provade att kasta lite mot den, men den ville inte hugga, så vi kastade ut lite fiskrens och då kom den in och åt av det, säger han och fortsätter:

– Det kändes som att den såg oss där vi stod på stranden, men den reagerade inte riktigt. Det var nästan som att den var van med människor. 

"Aldrig skrattat så mycket"

När fisken väl var uppdragen på land kände Liam direkt att något inte riktigt stod rätt till. 

– Jag kände något cylinderformat i magen. Min kompis skojade och sa på skämt: "det är ju en falukorv". Så vi skar upp den och så kom det ut en falukorv. Jag har aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv. 

Vännerna blev paffa över den märkliga upptäckten, och Liam har aldrig tidigare varit med om något liknande, säger han.

– Nej, jag tänkte att det här händer ju inte. Det var helt bisarrt, var fick den tag på korven? Det var ju bara vi där. 

"Luktade äckligt"

Gäddan vägde cirka 8 kilo och var omkring 1 meter lång. Korven, som var avskuren på mitten, vägde runt 300 gram och hade plasten kvar. 

– Någon måste ha matat den eller bara kastat ut korven. Utgångsdatumet var 1 december 2014, och gäddan måste ha ätit den nyligen eftersom de har ganska starka magsyror och smälter maten fort. Så korven kan inte ha legat där mer än kanske en halvtimma. 

Liam, som nu är hemkommen från resan, berättar att de lade gäddan på en plats där fåglar eller andra djur kan äta upp den. Själv var han inte så sugen.

– En gädda i den storleken är inte så god. Och jag tror heller inte att jag hade ätit upp korven, den luktade ganska äckligt, säger han.

Läs mer:

Mordhotas efter gäddnyheten: "Det kallas biotopvård"