Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så reagerar folk på mördarpranket – här är svenska duon som gör succé på Youtube

- 10/07/2014, 21:46
1 av 5

Youtube

2 av 5

Youtube

3 av 5

Youtube

4 av 5

Youtube

5 av 5

Youtube

Daniel och Vlad står bakom pranksterkontot NormelTV och gör succé med sina läskiga pranks. – Vi har lärt oss om att förvarna polisen, säger de till Nyheter24.

STOCKHOLM. Daniel Norlin, 20, och Vlad Reiser, 21, är Stockholmskillarna som gör succé som pranksters.

För ungefär ett år sedan började de experimentera smått och i samma veva släppte de sitt första klipp på Youtube.

Nu, året senare, har de hunnit med 19 klipp och fanskaran har vuxit – deras kanal har över 85 000 följare på Youtube från hela världen.

Hur får ni inspiration till pranksen?

– Vi försöker komma på dem själva men det bästa idéerna kommer när man inte tänker på dem. Det kan vara att man ser att det händer något på stan och så tänker man "Så borde vi pranka". Vi får också inspiration av andra pranksters. Vitaly är en av favoriterna, men vi har koll på alla, säger Daniel och Vlad till Nyheter24.

Det är sjukt läskigt att bli prankad, så hur reagerar folk efteråt när ni berättar att det är ett skämt?

– De flesta brukar vända sig om när vi skriker att det bara är ett prank. Sedan brukar kameramannen komma fram och då förstår de att det är ett prank. De flesta blir lättade, en kille sa faktiskt "Shit, fyfasen, det här var det sjukaste jag har varit med om", han började nästan gråta av lycka när han förstod att det inte var på riktigt.

Men får ni aldrig dåligt samvete, det är ju inte heeeelt okej att skämta så här?

– Jo, det är klart vi får. Just i det här klippet fick vi det eftersom vi inte hann springa ikapp alla. De hör ju inte heller vad man skriker, utan springer bara iväg av rädsla. Vi har lärt oss om att förvarna polisen – men första gången vi spelade in ett klipp så hade någon hunnit larma polisen eftersom de hade sett en av "kropparna". En piketbuss med fem poliser kom och var lite arga.

Men folk kan ju få hjärtattacker!

– Jo, vi är lite rädda för det också och väljer därför oftast ut yngre folk för det är lite lättare. Sen är vi lite rädda själva också, haha, för man vet inte hur folk reagerar på oss i pressade situationer – men det är också det roliga – i att se hur folk reagerar, avslutar Daniel och Vlad.

Titta på pranket här:

LÄS MER: Är det här världens läskigaste prank?

LÄS MER: Så reagerar folk när de möter en rysk hitman och hans gisslan