Måndag 20 Sep
Stockholm

Kartellen: "Har varit dollarmiljonär, haft mansions, bästa bilarna och modelltjejer"

En av Kartellens många spelningar i år och Sebbe Staxx under konsert.
En av Kartellens många spelningar i år och Sebbe Staxx under konsert. Foto: Sebbestakset Instagram och Anders Wiklund/TT

Efter kontroversen kring Sebbe Staxx och Kartellens spelning på Peace and Love berättar de om hur de gått från att ha snortat kokain, varit dollarmiljonärer, burit vapen och skottsäker väst till att hitta ut – och finna Gud.

Kommentera (9)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Sebbe Staxx spelar sig själv i filmen om sitt liv

Ja, det verkar som att Sebbe Staxx liv snart blir film. "En svensk '8 mile' fast med mer action", säger skådespelaren och "brodern" Ola Rapace, som enligt uppgift ska regissera filmen. Läs mer här.

Sebastian ”Sebbe Staxx” Stakset har fler gånger varit i blåsväder. I början av sommaren stormade det rejält kring honom i samband med att Kartellen, som bokats till festivalen Peace & Love, plötsligt avbokades när sponsorn Mittmedia hotade med att dra sig ut. Anledningen var att man inte ville förknippas med gruppen.

Men efter protester och avhopp från andra artister drog Peace & Love tillbaka allt och välkomnade Staxx och Kartellen till festivalen.

"Djävulen tar alltid faktura"

När några veckor har gått och det mesta passerat sitter de i en bil på väg mot Borlänge. På väg mot festivalen och den omdiskuterade konserten som nästan inte blev av. 

Det är Sebbe, hans flickvän Isabella JohanssonCristian ”Choka” Perez, hans syster Flavia och Simon Abraham från skivbolaget som kör. I en intervju med SvD berättar de om hur livsituationen förändras och hur allt såg annorlunda ut bara för några år sedan.

– Vi har levt så långt inne i mörkret och jag har provat alla möjliga slags behandlingar och terapier. Den enda som verkligen har hjälpt mig är Jesus, säger Sebbe till SvD:s reporter.

Enligt egen uppgift hade han suttit och snortat kokain, burit vapen och skottsäker väst om året varit 2007.

– Jag har varit dollarmiljonär, haft mansions, bästa bilarna och modelltjejer men jag jagade alltid mer. Inget kunde mätta lejonet inom mig, säger Choka och fortsätter:

– Djävulen tar alltid faktura. Du tror att du får någonting, men han tar någonting av dig istället.

"Det brukar vara så med internetkrigarna"

Men året är nu 2014 och läget är ett helt annat.

Kartellen anländer till festivalen där Sebbe ska vara med i ett panelsamtal lett av musikjournalisten Ametist Azordegan med Temat är ”Varför avbokades Kartellen?”. Enligt SvD får han efter samtalet veta av en säkerhetsvakt att en grupp på internet hotar att storma den förestående konserten.

Men konserten genomförs och ingenting händer. Inga stormningar, inget bråk. Och i bilen på väg tillbaka till Stockholm konstaterar Sebbe:

– Det brukar vara så med internetkrigarna.

LÄS MER: Sebbe Staxx spelar sig själv i filmen om sitt liv

Kommentera (9)
Kopiera länk
Dela