Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pride har börjat – då blir det VM i dildokubb

- 28/07/2014, 14:38 -
Nu gör dildokubb entré.
1 av 3

Nu gör dildokubb entré.

Press

En ny sorts sport?
2 av 3

En ny sorts sport?

Press

Med lite annorlunda utrustning.
3 av 3

Med lite annorlunda utrustning.

Press

Man kan göra sport av det mesta, om man bara anstränger sig.

STOCKHOLM. Prideveckan har inletts, och det finns en hel del att se fram mot. Den sällskapsspelssugne kan till exempel ställa upp i VM – i den något udda sporten dildokubb.

Bakom initiativet ligger förutom Stockholm Pride även sexleksaksbutiken Oliver & Eva, som tidigare marknadsfört sig själva bland annat genom att sälja sexleksaker som anspelade på Luis Suarez bitskandal under fotbolls-VM, samarbetat med Bajen Fans och döpt en analdildo efter den sverigedemokratiske politikern Björn Söder.

"Lite vuxnare"

Nu dyker man alltså upp under Stockholm Pride. Spelet i sig är precis som vanlig kubb – men i stället för det vanliga materialet använder man rosa dildos och svarta buttplugs.

– Vi fick en förfrågan av Pride om vi ville genomföra något event och just då började kubbspelen dyka upp i parkerna. Dildokubb är en lite vuxnare, men också lite barnsligare, version av traditionell kubb. Vår förhoppning är så klart att det ska bli en lika stor folkrörelse som föregångaren, säger Oliver & Evas VD Tobias Lundqvist i ett pressmeddelande.