I bland blir det inte som man tänkt sig.
I bland blir det inte som man tänkt sig. - Foto: Facebook/Morphsuit.com

Fruktad inbrottstjuv var klättrande ninja-pojke

Polisen i Botkyrka åkte på ett inbrottslarm. Men någon tjuv var det inte tal om. Bara en ninjapojke som tränade klättring på fasaden.


Hödljudd CS-gamer

Tobias, 15, blev arg när han spelade CS. 

Några i hans lag "hade inga hjärnor" och Tobias gastade så högt att polisen kom till fastigheten. 

Under lördagen fick polisen in ett anmälan om ett villainbrott. Ett vittne hade sett en svartklädd person klättra på en husfasad upp på balkongen och vidare in i huset.

Två patruller från Botkyrka åkte till platsen. När de kom fram inväntade de en hundpatrull och pratade med en granne. 

Stora delar av grannskapet verkar ha engagerat sig för efter en stund kom ytterligare en granne och sa att den misstänka tjuven klättrat in på nytt. 

"Det var ju lite dråpligt"

Poliserna sprang till dörren och knackade på. En person öppnade och ropade förvånansvärt nog på sin son. Någon tjuv fanns det dock inte i huset, däremot en maskerad son i ninjadräkt som övat klättring.  

– Det var skarpt läge men visade sig sedan vara sonen, så det var ju lite dråpligt, säger Benita Nilsson, informatör på polisen.

Sonen var klädd i en svart "morphsuit", en sorts kroppsstrumpa som av vissa används på halloween. 

"En svartklädd person som klättrat på fasaden"

Så kan det gå, alltså. Missuppfattningar likt dessa sker emellanåt, menar Nilsson. 

– Om det är så vanligt vet jag inte, men det händer. Det kan vara att folk ser något som de uppfattar som något annat, till exempel barn som är utklädda och leker.

På sin Facebooksida beskriver Botkyrkapolisen händelsen genom polisen Jessica. 

>

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

1 timme sedan
Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

1 timme sedan
Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.