Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fruktad inbrottstjuv var klättrande ninja-pojke

I bland blir det inte som man tänkt sig.

I bland blir det inte som man tänkt sig.

Facebook/Morphsuit.com

Nyheter | 25/08/2014 13:34

Polisen i Botkyrka åkte på ett inbrottslarm. Men någon tjuv var det inte tal om. Bara en ninjapojke som tränade klättring på fasaden.

Under lördagen fick polisen in ett anmälan om ett villainbrott. Ett vittne hade sett en svartklädd person klättra på en husfasad upp på balkongen och vidare in i huset.

Två patruller från Botkyrka åkte till platsen. När de kom fram inväntade de en hundpatrull och pratade med en granne. 

Stora delar av grannskapet verkar ha engagerat sig för efter en stund kom ytterligare en granne och sa att den misstänka tjuven klättrat in på nytt. 

"Det var ju lite dråpligt"

Poliserna sprang till dörren och knackade på. En person öppnade och ropade förvånansvärt nog på sin son. Någon tjuv fanns det dock inte i huset, däremot en maskerad son i ninjadräkt som övat klättring.  

– Det var skarpt läge men visade sig sedan vara sonen, så det var ju lite dråpligt, säger Benita Nilsson, informatör på polisen.

Sonen var klädd i en svart "morphsuit", en sorts kroppsstrumpa som av vissa används på halloween. 

"En svartklädd person som klättrat på fasaden"

Så kan det gå, alltså. Missuppfattningar likt dessa sker emellanåt, menar Nilsson. 

– Om det är så vanligt vet jag inte, men det händer. Det kan vara att folk ser något som de uppfattar som något annat, till exempel barn som är utklädda och leker.

På sin Facebooksida beskriver Botkyrkapolisen händelsen genom polisen Jessica.