Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Efter förbud och varning för tiggare – nu tar Biltema avstånd

Biltema tar nu avstånd från butiken i Karlstads agerande.

Biltema tar nu avstånd från butiken i Karlstads agerande.

TT Bild

Nyheter | 28/08/2014 13:25

Biltema i Karlstad avrådde kunderna från att ge pengar till tiggare. Nu tar företaget avstånd från agerandet.

KARLSTAD. – Vi har inte något emot att folk tigger utanför Biltema, vi vill inte hindra någon från det, säger Henrik Jarl, presstalesperson på Biltema, till Nyheter24.

Biltema i Karlstad har under de senaste dagarna fått stor kritik efter att en nyhetsartikel om organiserat tiggeri satts upp i affärens entré. 

– Det kan självklart vara personer som flytt från fattigdom och elände, och troligen är det ofta så, men vi misstänker att det är organiserat. Vissa kunder får dåligt samvete när de går förbi. Men vi störs inte och vår handel störs inte, sa då lokala varuhuschefen Joakim Amoenus till Värmlands Folkblad.

Upp till kunderna om de vill skänka pengar

Agerandet fick stor kritik och nu meddelar Biltema att artikeln är nedplockad.

– Det här var en lokal grej. Vi har pratat med Biltema i Karlstad och de förstår hur vi tänker. Kunderna måste få avgöra själva om de vill skänka pengar eller inte, säger Henrik Jarl, som uppger att han själv brukar skänka pengar till tiggare.

– Ja, det gör jag emellanåt.