Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hoffmaestro: "Det är total galenskap att rösta på SD"

Jens Malmlöf och Kaliffa Karlsson i Hoffmaestro.
1 av 2

Jens Malmlöf och Kaliffa Karlsson i Hoffmaestro.

TT Bild

Kallifa Karlsson (till höger) och Jens Malmlöf (till vänster) tillsammans med Nyheter24:s Karl-Anders Lindahl
2 av 2

Kallifa Karlsson (till höger) och Jens Malmlöf (till vänster) tillsammans med Nyheter24:s Karl-Anders Lindahl

Totte Löfström

Nyheter | 29/08/2014 15:23

Nyheter24 träffade Hoffmaestro och pratade politik, musik och nytt soloalbum.

Det går bra för Hoffmaestro nu. Bandet går bättre och bättre utomlands och i helgen uppträder de på festivalen Solid Sound i Uddevalla. Men trots fullbokat schema går många av bandets tankar till det stundande valet. 

– Det är otäckt att det sker en så stor polarisering. Är man minsta socialistisk så blir man stämplad som vänsterextremist och är man lite konservativ är man högerextrem. Men i själva verket finns det bara ett extremparti i riksdagen, och det är Sverigedemokraterna, säger sångaren Jens Malmlöf till Nyheter24.

"Inga gråzoner"

– Man kan inte säga "Jag är inte rasist, men…". Folk måste fatta att det inte finns gråzoner, det handlar om rätt eller fel. Går man och röstar på ett parti där partiledningen går och beväpnar sig med järnrör mot en ensam snubbe, det är total galenskap. 

Hoffmaestro, som profilerat sig som ett starkt liveband jagar nu framgångar utomlands. Samtidigt jobbar medlemmen Kaliffa Karlsson på sitt soloalbum, som kommer ut nästa år. 

– Jag är ju uppväxt här, och det kommer att handla om mitt liv, hur jag växte upp och hur jag tagit mig fram. Det kommer att handla om kärlek, men säkert om rasism också, berättar Kaliffa.

Jens och Kaliffa berättar att de alltid försöker få fram sitt budskap från scenen, både i musiken och i mellansnacket. Deras budskap är tydligt: 

– Vi måste se till att vi rycker makten från de här personerna som har ett inhumant tänk om i stort sett allting. Sverige har förlorat något. Visst fanns det rasism och orättvisor förr med, men ordet om Sverige var att vi var ett solidariskt land. Jag hoppas att vi alla reser oss upp och visar att vi fortfarande kan, säger Jens Malmlöf. 

Hur gör man det?

Man går och röstar, och man röstar inte på SD, säger Jens och får medhåll från Kaliffa: 

– Gå och rösta!

Se Kaliffas nya video "Det strålar så om dej" här: 


Gillar du politisk musik?